АББА, Брамс и Бетовен на сцената на Варненската опера

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:16 / 05.11.2010
1247
На 8 ноември от 18.00 ч. ще се играе мюзикълът по хитовите песни на АББА "Мamma mia" на Варненската детско-юношеска опера. Постановката, която е дело на диригента Ганчо Ганчев, режисьора Костадин Бандутов, художника Тодор Игнатов и хореографа Константин Илиев, привлича публика от различни възрасти. Очарованието на "Мamma mia" се дължи както на непреходните мелодии на АББА - втората най-продавана група на всички времена, след The Beatles, така и на артистите, които взривяват сцената с енергията на своята младост.

На 10 ноември от 18.00 ч. предстои среща с изяществото на танца в постановката на Константин Илиев и Екатерина Чешмеджиева на балета «Пепеляшка», музика Сергей Прокофиев. Спектакълът, създаден на достъпен художествен език, е издържан в традицията на класическия балет. Участват всички артисти от балета на Държавна опера Варна, както и ученици от балетните паралелки на Националното училище по изкуства "Добри Христов".

На 12 ноември от 19.00 ч. на Основна сцена ще звучи музика от Брамс и Бетовен в интерпретация на български музиканти от световна величина. В програмата: Бетовен - Увертюра "Егмонт"; Бетовен - Концерт за пиано №3 и Брамс - Симфония №1.

Диригент Илия Михайлов, солист Александър Хинчев - пиано.

Роден в София, Илия Михайлов изучава дирижиране в България, The Juilliard School, Ню Йорк и Женевската консерватория. Магистър от Колежа на Лондонската кралска музикална академия, работи с диригенти от ранга на Клаудио Абадо, Пиер Булез, Курт Мазур, както и с хореографите Пина Бауш и Морис Бежар. Музикален директор на хор Liederkranz, Женева (2000-2001), асистент-диригент в оперната компания Lyric Theatre, Ню Йорк (1997-1999). От 1999 г. досега артистичен директор и диригент на отличения с наградата ГРАМИ хор Мистерията на българските гласове, с който гастролира в цял свят. Осъществява записи за BBC, френската компания Naïve и БНР, а през 2010 г. музикалната телевизия МEZZO заснема едночасов филм за този изключителен ансамбъл. Илия Михайлов е един от основателите на Българското музикално сдружение, от септември 2009 г. дирижира хора на Американския колеж в София.

Варненската опера предлага специален ноемврийски Промо Пакет 3 опери + 1 концерт, който включва оперите: "Ернани" (17 ноември, с италианския тенор Фабио Валенти), "Травиата" (22 ноември, с младото сопрано Станислава Иванова, отличена на 1 ноември т.г. с българския музикален Оскар "Кристална лира" за млад изпълнител) и по избор един от двата симфонични концерта: 12 ноември (солист Александър Хинчев) и 19 ноември (солист Жени Захариева).

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).