Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ахавни Халваджиян: Младите хора имат много силен вътрешен автокритик
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 13.06.2024Коментари (0)1715
©
Думите са важни, а слагането на етикети не помага. Приемането и толерантността мисля, че е нещо, което много ще промени живота на всички нас. Като в йога - не насилие, приемане - и на другите, и на себе си, по-малко автокритики, по-малко критицизъм. С това се борят и младите хора - много силен вътрешен автокритик. Това сподели терапевтът Ахавни Халваджиян в предаването "Животът на фокус" по радио "Фокус".

Тя е бивш пиар експерт, страстен пътешественик и любител на приключенията. След 20 години работа в сферата на шоубизнеса с Маги и Джуди Халваджиян в Глобал груп, в момента развива самостоятелна практика като психолог и Гещалт терапевт. Намира време да практикува и преподава любимата си йога като сертифициран йога учител.

"Много е хубав тоя бранш, много харесвам тия хора, но в един момент може би ми дойде много от его историите", споделя Ахавни. "Като отидох надълбоко, аз видях моите неща, и си казах: Добре, аз искам с това да се занимавам. Не искам да се занимавам кой не се харесал на коя корица и на кого не дали достатъчно студийно време. Това не ми е стойностно вече", казва тя.

"Сега съм сама и много ми харесва идеята, че всичко зависи от мен и всичко, което постигам, е само мое. Не го направих затова; направих го, защото цялото ми същество, включително и тялото ми, ми казваше, че трябва нещо да променя. Не стана през приятни усещания, стана през болка, през болест. Стана през голямо осъзнаване и за това осъзнаване ми помогна много психотерапията", сподели за голямата житейска промяна Ахавни.

"Работейки за себе си и със себе си поех по път, по който не си бях позволила да поема преди много години назад, нямах самочувствието", спомня си тя.

За Ани арменските й корени са хем гордост, хем товар. "Давам си сметка, че те са огромна част от мен. Странно е да го кажа, защото аз дори не познавам арменските си баба и дядо, дори не говоря арменски, едва сега започнах да го уча. Знам, че ние имаме нещо, което е някакъв вид устойчивост и може би много тежката историческа съдба ни е научила, че трябва да се справяме и не просто да оцеляваме едва-едва, а да процъвтяваме", разказва Ахавни.

Без значение дали рязко или плавно сменяме посоката на живота си, важното е да се "чуем", призовава психотерапевтът.

"Ако за някакво хронично страдание в тялото няма физиологично и медицинско  обяснение, ако всичко в живота ни изглежда наред, обаче не се чувстваме добре - защото и това го има, и е много трудно да се признае... Ако не можем да си обясним какво и защо съм на това място и се чувствам така, може би е добър знак да погледнем - сами или с помощта на специалист", обяснява тя.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Висша лига на Англия сезон 2024/25
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бури и градушки 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: