Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако забележите рязка промяна в растежа, гъстотата или качеството на косата, веднага се обърнете към специалист
Автор: Екип Varna24.bg 18:21 / 27.10.2024Коментари (0)566
©
Дали поради причини като загуба на коса или заради прическа, която не харесвате, често се случва да искате да ускорите растежа на косата. Според експертите, косата расте с около един сантиметър месечно. Ускоряването на растежа на косата на практика е невъзможно, но има фактори, които могат да забавят растежа и елиминирането им може да реши проблема. Неправилна диета, стрес, хормонални промени и недостиг на витамини са част от факторите, които забавят растежа на косата. Влияние оказва и възрастта, тъй като с напредването и, растежът се забавя.

Какво забавя растежа на косата?

Растежът на косата е различен при всеки човек. Ако забележите рязка промяна в растежа, гъстотата или качеството на косата, е важно да се обърнете към специалист, за да се изследва дали има някакъв здравословен проблем като хормонален дисбаланс или липса на витамини например. Здравословният начин на живот с, физическите упражнения и диета, богата на антиоксиданти, са най-добрата превенция срещу косопад.

Бавен растеж или косопад?

 

Един от най-често срещаните проблеми, свързани със забавянето на растежа е андрогенната алопеция. Този феномен е наследствен и се наблюдава по-често при мъжете, отколкото при жените. Първите симптоми могат да се появят още от ранна възраст и при тяхната поява е важно да се обърнете към трихолог - дерматолог, специализиран в областта на косата, за да ви постави диагноза.

Две от най-предписваните и известни лекарства за лечение на андрогенната алопеция са Minoxidil и Finasterid, като първото се приема локално, а второто - орално. Те могат да се комбинират или да се използват самостоятелно, пише expert.bg.

И двата продукта, могат да забавят косопада, а косъмът става по-дебел и по този начин косата е с по-голяма плътност, а в някои случаи дори могат да поникнат нови косми от фоликули, които са били в покой. Но Minoxidil и Finasterid са ефикасни само в случаите на андрогенна плешивост.

Докато Finasterid може да се приема само от мъже, Minoxidil действа и при жени, като се прилага върху засегнатите от алопеция части, веднъж или два пъти дневно, при суха коса, за да може дозата да действа по-дълбоко.

Ефектът му е съдоразширяващ и по този начин помага на хранителните вещества да циркулират по-равномерно в кръвта. Това заздравява космения фоликул и спира процеса на алопеция. Освен това, резултатите от употребата на Minoxidil са бързи и ефектът може да се забележи още след  няколко месеца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: