Ако засадите тези растения, късметът и щастието ще изчезнат от дома ви

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:33 / 04.10.2023
836
Според някои поверия, определени растения не трябва да се засаждат в градината, за да не привлечете нещастие в дома си. Въпреки че научната общност не ги подкрепя, някои хора все още вярват в тези суеверия. Ако сте сред тях, ето три растения, които според поверията е по-добре да избегнете.

1. Смърч: Според поверията засаждането на смърч близо до дома може да доведе до развод или семейни конфликти. Този вид дърво се свързва с щастието единствено по време на Коледа и Нова година, във времето около празниците.

2. Туя: Туята, въпреки своята красота, се свързва с неприятни асоциации и често се нарича "гробищно дърво". Вярванията я асоциират с мъртвите, болестите и нещастията. Въпреки това, ландшафтните дизайнери често я използват за декорация на градини и тераси.

3. Върба: Вярва се, че засаждането на върба в двора може да донесе мъка и сълзи. Според поверията, това дърво "поканва" нещастия в дома и предизвиква много тъги.

Въпреки тези поверия, изборът за засаждане на растения в градината е лично решение. Можете да се съобразите с тези суеверия или да ги пренебрегнете, но важното е вашата градина да бъде място на красота и хармония за вас, пише Actualno.com.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Никол Кидман потъна в скръб. Внезапно загуби майка си
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
Иван Христов обра точките на плажа
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й
Миската Моника от "Игри на волята" се оказа изкусна готвачка 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).