Ако зелето стане горчиво, какво да правим с него?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 03.02.2023
1484
Много домакини предпочитат да не купуват кисело зеле от магазина, а да го приготвят сами. Домашният продукт е и по-вкусен, и по-качествен. Можете да се насладите на вкуса му дори до пролетта. Но въпреки предимствата си, домашното кисело зеле има и един недостатък - често става горчиво на вкус.

В случая не е необходимо да го изхвърляте, защото има начин да неутрализирате горчивината с правилните съставки.

Как да неутрализираме горчивината на киселото зеле?

Горчивината на киселото зеле се премахва с нерафинирано масло. Добавете 2-3 супени лъжици олио, леко поръсете със захар и накрая добавете пресен копър. Зелето трябва да престои известно време и след това можете да го овкусите. Няма да остане и следа от горчивина. Горчивината се появява, когато зелето не е пробито с дървена пръчка по време на мариноването. Въглеродният диоксид променя вкуса му към по-лошо, пише "Факти".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Зейн Малик сложи диамантена верижка в памет на Лиъм Пейн
Как пробиотиците могат да ни помогнат да посрещнем идващите празн...
Лана Дел Рей се завръща, новият й албум е съвсем близо
Развитието на диабет тип 2 преди 50-годишна възраст може да повиш...
Арестуваха осем души в Лаос, след като шестима починаха по съмнен...
Кралски експерт: Принц Хари беше манипулиран и използван! Някой д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).