Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Александър Димитров: Добре е зимните гуми да се сложат до края на октомври
©
Добре е зимните гуми да се сложат до края на октомври месец, за да не ни изненада отново зимата. Това каза в предаването "Утрото на фокус" на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова автомобилният състезател Александър Димитров.

По думите му е добре да се направи един преглед, техническо обслужване в сервиз преди началото на зимния сезон, като е важно да се провери работата на системите, да се проверят спирачките, спирачната течност, която е доста често подценявана. "Въобще трябва да се обръща внимание на всичко. Най-важното трябва да обърнем внимание на ходовата част: амортисьори, накрайници, тампони – всичко, което е важно просто да бъде огледано и да види и да се провери, че колата е подготвена за зимния сезон."

Автомобилният състезател е категоричен, че не е добре да се кара с летни гуми, тъй като макар че напоследък нямаме реално истински студени зими, но температурите започват да падат сериозно през нощта и сутрин асфалтът е студен, сцеплението е много ниско, което е предпоставка за пътнотранспортно произшествие. "Когато се сменят гумите е важно и правилното им съхраняване, като е препоръчително да бъдат или в стреч фолирани или в пликове завити, по възможност черни, да бъдат на прохладно място, за да могат да бъдат добре съхранени да се карат поне два-три сезона", допълни той.

"Добре е при смяната на сезоните да се проверяват течностите – антифриз, вода и течността за чистачките, която трябва да се смени със зимна течност. Много хора подценяват смяната на течности, което води до по-бързото амортизиране на чистачките", каза той и препоръча чистачките да се сменят всяка година и да се ползва марката, дадена от производителя на автомобила, а гумените уплътнения да могат да се третират със специални препарати, което ще удължи техния живот.

Александър Димитров сподели още, че е много трудно за един автомобилен състезател да се подготвя в България поради липса на инфраструктура, което оскъпява много процеса на тренировка. "В повечето случаи използваме картинг, където да тренираме – единствената действаща писта е в Калояново до Пловдив, където можем да отидем и да направим тестове с колата или другата възможност е на писта Серес в Гърция. Но да си добър не е достатъчно да тренираш, за да си добър трябва да караш собствената си кола, която е подготвена за теб", обясни той.



Още по темата: общо новини по темата: 54
24.10.2024 »
24.10.2024 »
24.10.2024 »
23.10.2024 »
23.10.2024 »
23.10.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Реформи в БДЖ
Терористична атака срещу Турската аерокосмическа компания
Парашутисти паднаха край Ботевград
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (464) 14%
Добре, но можеше и по-добре (451) 14%
Не се справи (634) 19%
Пълна трагедия (1744) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: