Ансамбъл "Варна" чества половин век на сцена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:24 / 29.04.2010
825
Фолклорният танцов ансамбъл „Варна" ще отбележи своя 50 годишен юбилей с концерт- спектакъл. Под мотото „Ненаиграли се ..." танцьорите ще зарадват почитателите си от 19 часа в петък вечер в зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта.

За 50-те години на своето съществуване ансамбъл„Варна" е изнесъл около 2200 концерта пред над един милион зрители от повече от 30 страни на 5 континента. Телевизионни записи и документални филми са реализирани и излъчени освен у нас и във Франция, Англия, Германия, Бразилия, Белгия, Черна гора и Норвегия. През своята половинвековна история Фолклорният танцов ансамбъл „Варна" е записал 45 участия в национални и международни фолклорни фестивали, от които неизменно се е завръщал с най - престижните отличия.

Фолклорният танцов ансамбъл „Варна" със своите формации - детска, младежка и за ветерани е едно истинско училище по българщина. През тези вече 50 години история през ансамбъла са минали над 500 самодейци. Днес да познават и обичат българския фолклор тук се учат внуците на основателите. През всичките тези години школата на ансамбъла е едновременно дом, семейство и училище по фолклор и родолюбие за много хора.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).