Апокалипсисът идва в 6 вечерта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:43 / 10.06.2010
1190
"Вишнева градина" и "Апокалипсисът идва в 6 вечерта" са спектаклите, които варненци ще могат да видят в предпоследния ден на 18-ия международен театрален фестивал "Варненско лято 2010".

ВИШНЕВА ГРАДИНА
Народен театър "Иван Вазов"
по А. П. Чехов
постановка Крикор Азарян
режисьор Гаро Ашикян

Участват Мария Каварджикова, Ани Пападопулу, Радена Вълканова, Валентин Ганев, Деян Донков, Захари Бахаров, Марин Янев, Рени Врангова, Валентин Танев, Петър Попйорданов, Христина Караиванова, Наум Шопов, Владимир Карамазов

ДТ "Стоян Бъчваров", Основна сцена, от 19 часа
Цени на билетите 10, 12, 15 лева

"Вишнева градина" (Икар 2010 на САБ за най-добро представление) е последната постановка на Крикор Азарян, удостоен посмъртно от Съюза на артистите с още една специалната награда Икар за Чест и достойнство. Тя е и закономерен финал на неговия триптих по Чехов, включващ още "Чайка" (Театър "Българска армия") и "Три сестри" (Младежки театър "Николай Бинев"). "Вишнева градина" е призната за един от шедьоврите в световната драматургия. Историята за разорените помешчици Раневская и Гаев, които не са в състояние да издържат вече своето имение и то попада в ръцете на сина на крепостни селяни Лопахин, би могла да се чете като абсурдна комедия, екзистенциална драма или социална трагедия. Крикор Азарян остава да прозвучи нейната полифоничност и показва живота като арена на неумолимия ход на времето.


АПОКАЛИПСИСЪТ ИДВА В 6 ВЕЧЕРТА

Мaлък градски театър "Зад канала"
от Георги Господинова
режисьор Маргарита Младенова

Участват: Илка Зафирова, Светлана Янчева, Владимир Пенев, Малин Кръстев, Пенко Господинов, Стоян Младенов, Никола Мутафов

ДТ "Стоян Бъчваров", сцена "Филиал", от 19:30 часа
Цени на билетите 10, 12 лева

В късния октомври един град е в парализа под заплахата на невидим снайперист. Хората са залепени за телевизорите и извънредните вечерни новини в 6 - час на внезапни откровения и отмъщения. Всеки би могъл да е убиец. И жертва. Истории за това как минаха българските '90-те и как, според автора, "влязохме в новото хилядолетие с по един микроапокалипсис в аванс". Нова пиеса на един от най-добрите и международно признати съвременни български писатели Георги Господинов, в която е открита оригинална самоиронично-драматична форма, отрязаваща съвременната действителност.

Тазгодишното издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято" се провежда от 31 май до 11 юни, като за 12 дни зрителите ще могат да видят близо 40 събития, включени в програмата. Мотото тази година е "Театърът - по-интензивната реалност".

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
11.06.2010 "Ритъм & Блус" закрива театралния фестивал "Варненско лято"
10.06.2010 "Варненско лято" 2011 ще гостува в Русе и Пловдив
10.06.2010 9000 са посетили постановките от Варненско Лято 2010
08.06.2010 Театралният фест набляга на собствени продукции
07.06.2010 Интернационална програма на "Варненско лято" днес
04.06.2010 Пазарни тегоби над театъра
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).