ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Азорските острови са една много интересна дестинация не само по вода, но и по суша. | ||||||
| ||||||
"От 9-те основни населени острова и още няколко малки скали около тях, които гравитират, съм посетил 5, имам още 4, които ще си оставя за някое следващо пътуване,“ - сподели още Иван Дяков, като разказа още, че всички острови са вулканични и представляват върховете на застинали вулкани. "Островите са населени са предимно с португалци. Неселението на Азорите е намаляло страшно много в началото миналия век, когато след едно опустошителни земетресения голяма част от него емигрира в САЩ. Вътрешните полети са изключително изгодни финансово – за 40-50 евро летиш до всеки един от тези 9 острова.“ "Азорските острови се различават от други островни групи по това, че Азорите са вечно зелени, климатът е много благоприятен. Течението Гълфстрийм по такъв начин се завърта, че водата е хладна и студена по бреговете на континентална Португалия, след това по Тропиците се загрява, и около Азорските острови температурата на водата е 23-24 градуса, разказа още пътешественикът, като поради тези благоприятни температури около Азорите има целогодишно обитание на китове, на делфини. "Голяма част от островите в момента са резервати и почти от всеки по-голям остров има екскурзии да се наблюдават в свободна среда тези морски обитатели.“ "Едно от най-красивите места на Азорите е Сан Мигел – това са едни застинали вулкани, които сега са 3 езера. Гледката е впечатляваща: склоновете на тези вулкани са много зелени, а зад ръба на вулкана виждаш океана, след това е небето, и всичко е едно такова синьо-зелено, трябва човек да го види със собствените си очи, - сподели още Иван Дяков. – На Сан Мигел има и много термални извори. Просто си заслужава дори и само на този остров да отидете, имате пълна седмица с какво да се занимавате, няма да ви бъде скучно в никакъв случай.“ "На всяко пристанище на островите, които спирахме, разглеждахме острова, които се различават един от друг. Един от кулинарните деликатеси там се приготвя в гърне – едно гърне с различни видове месо, друго – със зеленчуци, които се заравят в близост до термалните извори, и за 6 до 8 часа на естествена топлина от тези термални извори, които загряват почвата, се приготвят на ниска температура. Това е един от деликатесите на Сан Мигел. Има много хубаво вино, обусловено от природата и климата за любителите на винения туризъм. Много интересно се отглежда гроздето – не на редове, а на гнезда във вулканичните скали, с камъни около тях да задържат температурата,“ сподели още Иван Дяков. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Коледният базар на пл. "Независимост" във Варна се завърна
11:58 / 01.12.2024
Закърпиха положението в район "Одесос"
14:10 / 30.11.2024
Уловиха двуметрова есетра в морето край нос Емине
13:23 / 30.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: