Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Белослава открива Европейския музикален фестивал
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 05.03.2010Коментари (0)913
Европейският музикален фестивал, който ще се проведе във Варна от 24 март до 23 април, ще бъде открит с концерт на Белослава във Варненската опера. Това стана ясно на пресконференция на певицата и музиканта Живко Петров в морския град.

Концертът ще бъде пето издание на поредицата живи изпълнения под надслов „Love live", които Белослава осъществява от години с пианиста Живко Петров и различни други музиканти.
В програмата на концерта са включени само авторски композиции на Белослава и Живко Петров, които работят заедно от 10 години. Ще бъдат представени и песни от третия албум на Белослава, който се предвижда да бъде издаден в края на тази пролет или в началото на лятото. На концерта ще прозвучат и популярни композиции от предходните 2 албума на Белослава. По думи на певицата, на предстоящата й изява във Варна песните ще бъдат изпълнени в изцяло акустичен аранжимент. Тя подчерта, че според нея акустичната музика е „по-цветна". В концерта на Белослава във Варна ще участват музикантите Живко Петров - клавишни, Митко Семов - ударни инструменти и Антони Рикев - бас. Бек вокалисти ще бъдат Александър Славчев и Елена Кокорска.

В програмата на Европейския музикален фестивал в морския град са предвидени общо 5 концерта. След изявата на Белослава от 19.00 часа на 24 март, на 29-ти същия месец рецитал с произведения на Шопен ще изнесе в Градска художествена галерия „Борис Георгиев" пианистът Людмил Ангелов, носител на многобройни награди от международни конкурси от 1976 година насам. Към момента музикантът живее и работи в Испания , където е основател и артистичен директор на Международния музикален фестивал в Толедо. На 7 април отново в галерията под надслов „Барокови настроения ще се проведе и концерт на Камерен оркестър „Студио Примо" с диригент Илия Михайлов. В програмата са предвидени творби от композиторите Пахелбел, Корели, Хендел и Вивалди. На 12-ти същия месец в зала „Конгресна" на Двореца на културата и спорта варненската публика ще може да чуе на живо и световноизвестния пианист Ричард Клайдерман. На 23 април в художествената галерия фестивалът ще бъде закрит с концерт на трио „Бохемия" от Чехия. Музикантите Иржи Шестак - обой, Либор Соукал - фагот и Магдалена Адамкова - пиано, ще представят творби от френски и чешки композитори от ХХ век.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: