"Бирените коремчета" не се оформят само заради бирата

Автор: Десислава Томева
Коментари (0)
20:32 / 22.10.2024
314
"Бирено коремче" е термин, който често се използва, за да опише увеличаването на обиколката на корема, свързано с консумацията на бира. Но наистина ли бирата е единствената причина за това явление?

"Биреното коремче", или коремът, увеличен от консумацията на бира, е резултат от натрупване на мазнини в областта на корема. Това може да бъде следствие от многобройни фактори, включително начин на живот, диета и генетика. Важно е да се отбележи, че не само бирата, но и другите алкохолни напитки, както и прекомерното хранене, могат да допринесат за увеличаването на теглото и образуването на коремна мазнина.

Как бирата влияе на теглото?

– Бирата е сравнително калорична напитка. Средно, 1 чаша бира (около 330 мл) съдържа около 150-200 калории, в зависимост от типа. Ако се консумира в големи количества, тези допълнителни калории могат да доведат до натрупване на мазнини.

– Алкохолът, включително бирата, може да забави метаболизма. Когато консумираме алкохол, тялото първо го разгражда, вместо да гори мазнини и въглехидрати. Това може да затрудни отслабването или дори да доведе до наддаване на тегло.

– Често, когато пием бира, консумираме и допълнителни храни – чипс, пица, крилца и други закуски, които обикновено са калорични. Комбинацията от бира и нездравословни храни може значително да увеличи дневния прием на калории.

За този неприятен феномен, виновни са не само храните и начена на живот, но и физиологията.

Генетичната предразположеност играе важна роля в това как и къде натрупваме мазнини. Някои хора по-лесно натрупват мазнини в коремната област, независимо от консумацията на бира.

Липсата на физическа активност също е ключов фактор. Хората, които водят заседнал начин на живот, са по-склонни да натрупват мазнини, независимо от начина си на хранене.

Не на последно место, влияние си оказва ЕГН-то. С възрастта метаболизмът на организма забавя, което затруднява поддържането на здравословно тегло. Много хора забелязват натрупване на коремна мазнина, когато достигнат средна възраст.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Джизъса се впусна в ново предизвикателство, този път летвата е ви...
Кулинарката Мариела Нордел: Спасих се от пиянство и прелюбодейств...
Повратен момент в живота на фолк певицата Татяна
Защо звездите от WWE подкрепят Доналд Тръмп за президент на САЩ?
Тейлър Суифт и Травис Келси остават неразделни
Ако обичате да си поспивате сутрин, имаме добра новина за вас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).