Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Благотворителен хип-хоп спектакъл набира средства за деца с аутизъм
Автор: Екип Varna24.bg 10:45 / 24.03.2010Коментари (0)1318
© Varna24.bg
Най-голямото училище по хип хоп танци в България - Street Dance School The CENTER скоро ще представи своят нов спектакъл, носещ името Материята The CENTER. Историята на училището започва през 2002 година, когато едно младо момче на име Георги "Goosh" Енчев решава да повярва в мечтите си... и да внесе едва ли не "контрабандно" явлението, наречено съвременен хип хоп танц в България.

Стартира от град Варна, като Хип Хоп обществото приема доста недоверчиво това, че и у нас вече е възможно да се научиш да танцуваш, като в клиповете, които гледаш по MTV. Това не отказва младия творец и той продължава да
вярва и да върви по своят път. Последват София, Стара Загора, Пловдив и Велико Търново. Бавно и търпеливо, с
много труд и постоянство, Goosh прави и невъзможното, за да достига до феновете и да им покаже, че културата която обичат, може да бъде изразявана и така. Че може да бъде преживяна и споделена и по този начин.

Годините минават. Някой от най-упоритите ученици на Goosh израстват толкова, че днес, застанали рамо до рамо с него се наричат хореографи в Street Dance School The CENTER. Опознали себе си и своите разбирания за света, те натрупват толкова, че става техен ред да предават посланието - да
даряват частици от себе си на другите, да сеят любов и да жънат доверие и съпричастност.

Единадесетият танцов спектакъл на SDS The CENTER ще бъде танцуван в градовете Варна, Пловдив и Велико Търново, а по късно и в София. Ще бъде с благотворителна насоченост - една инициатива на младите таланти от училището гордо да заявят своята активна гражданска позиция и социална ангажираност.

Средствата, събрани от "Материята The CENTER" ще бъдат в подкрепа на фондация "И АЗ МОГА" и тяхната инициатива за изграждане на център за деца, болни от аутизъм в град Пловдив. Освен за Пловдив, средства ще бъдат събирани и за останалите градове, в които спектакълът ще бъде представен с цел всеки зрител на представлението да стане съпричастен на съдбата на децата, лишени от родителска грижа в собствения си град.

Зад инициативата застават Община Варна, Община Велико Търново, Музикално - Драматичен Театър "Константин Кисимов" - Велико Търново и Областния управител на Пловдив Иван Тотев.

Училището ще застане пред публиката със всички цветове на своята палитра. Със всичките си мънички златни нишки, които вплетени една в друга, създават гоблена, наречен The CENTER.
Това включва всички хореографи на училището - със всички техни разбирания и достигания, със всички емоции през изминалата година, всички техни мечти и всички техни болки.

Спектакълът ще включи повече от 200 човека, сред които и нашумелите в телевизионното предаване "България търси талант" отбори The Center и Dem Idols. Някои от участниците танцуват от години, други от месеци, трети от седмици. Всички те излизат за да покажат къде по собствения си път се
намират, както и докъде е стигнало танцовото училище за годините, от които съществува.

Спектакълът "Материята The CENTER" ще бъде представен във Варна на 27 март в Двореца на културата и спорта - зала Конгресна от 19.00ч.

Повече информация за предстоящите спектакли, както и за самото танцово училище могат да бъдат намерени в сайта на The CENTER - www.csdance.net.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: