Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Борис Илиев: Мелодията и магията около музиката са нещата, които ме карат да  я обичам
Автор: ИА Фокус 13:08 / 07.07.2024Коментари (0)2291
©
Мелодията и магията около музиката са нещата, които ме карат да обичам и да творя своя собствена музика. Това каза за предаването "Животът на фокус" по Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова музикантът Борис Илиев.

Самопродуциращ се изпълнител означава човек да финансира и продуцира изцяло сам проектите, албумите, музиката, която създава, видеоклиповете, които заснема. В ранните си години не е имал с кой да мисли, пише и записва  музика. Сега е намерил  най-добрите музиканти в България и  е  щастлив  че са създали не само работна среда, но и приятелска такава.

Борис Илиев обича старата българска музика и тази между 2000 и 2010 г.,  както и на по предишното поколение изпълнители на естрадата, шлагерните парчета. Пял е на сцена с Мария Илиева и Графа "Крадена любов". Предстои му колаборация есента с Дичо, която ще излезе октомври месец. Първият му самостоятелен албум също предстои да излезе октомври и ще бъде представен във всички медии. Албумът ще се казва "За теб" и ще съдържа доста песни, които ще са изненада за хората, които обичат да слушат неговата музика.

Един от най-обичаните български изпълнители, който слуша от малък и му е повлиял много с музиката и изпълненията си е Васил Найденов. "Срещали сме се с него, приятели сме с целия негов екип. Той е открит и много истински човек, пример за много от по-младите изпълнители е Васил Найденов, като отношение, като човек, като артист, като всичко. Той пълни клубовете, не залага толкова на концертни изяви. Аз също харесвам много клубните изяви и концерти. Така усещам близостта с публиката, за мен е по-красиво, отколкото голямата концертна сцена. В София клубният живот се промени, защото хората са презадоволени от мероприятия и заведения. В момента има много концерти на много български артисти и изпълнители, за което много се радвам.  В провинцията, когато в клубовете има българска вечер, парти с български изпълнители, хората имат нужда от това разнообразие. Има жажда за култура и изкуство в малките градове", сподели Борис Илиев.

Имали са студиото с приятеля му Митко Димитров през 2015-2016 г. Тогава разбират, че е много трудоемко и не е за всеки микс и мастеринг инженеринга неща на които човек трябва да отдаде много от времето си. Сега вече има музиканти с големи студия. Продуцентската му компания има партньорски договори със социалните мрежи и с дигиталните дистрибутори. Доста артисти  са минали през тази платформа, доверили му се във времето. Така успяват да развият този канал.

Осма година разработват канала на студиото от което той продуцира изцяло своята музика. Но това не е толкова важно, защото във времето и годините всичко опира до добра реклама. Има опция и за спонсориране на проектите, които се издават, за да стигат до по-голяма маса хора, слушатели и зрители. "Социалните мрежи са важни, за да  можем постоянно да ъпдейтваме  тези социални мрежи и да имаме контакти с хора, защото от там също доста хора научават за нас", отбеляза музикантът.

Телевизионните музикални формати според него са за хора между 16 и 18 години, които тепърва започват да се запознават с музиканти и имат нужда от някакъв старт. Апелира да се пее повече българска музика в тези формати. Работил е и е помагал на много участници от такива формати, свързвал ги е с хората, с които работи и е винаги отворен за помощ, ако някой има нужда. Обича да се развива в различни дейности, но всичките да са фокусирани в музиката. Помага на хора, които искат да се занимават с качествена музика и на децата, които виждат себе си в неговите обувки един ден. "Ако нямаш притеснението преди изпълненията, не можеш да усетиш с душата си музиката и публиката" , заключи Борис Илиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: