Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Бракуван шоколад ще осигури ток на над 300 семейства
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 08.07.2022Коментари (0)940
©
Над 1 000 тона изхвърлен шоколад ще послужат като източник на зелена енергия, която ще осигури ток за над 300 семейства за цяла година, съобщи белгийският сайт "Flandersnews“.

Производителите на шоколад "Barry Callebaut“ във Визе трябваше да изхвърлят 1 млн. килограма шоколад, след като се оказа, че партида от суровината е заразена със салмонела.

Шоколадът ще отиде в няколко инсталации за биогаз във Фландрия, където ще генерират достатъчно зелена енергия (газ и електричество) за едно средностатистическо семейство за цяла година. Шоколадът, който е богат на мазнини, ще бъде ферментиран с помощта на бактерии. Те ще се хранят с органичните материали и ще ги превръщат в метан.

Този газ се изгаря, за да се произвежда зелена енергия и електричество. Минералите, които остават, ще се използват за производство на тор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Почина Лиъм Пейн
България и Войната в Украйна
Влизането на България в Шенген
51-ото Народно събрание
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (501) 15%
Добре, но можеше и по-добре (457) 14%
Не се справи (641) 19%
Пълна трагедия (1771) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: