Бразилци готвят пача край морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:41 / 01.08.2009
1561
Няколко казана бразилска пача с индиански привкус ще врят поне два дни на брега на морето. Топготвачката на Бразилия Мара Алкамин ще черпи с националното ястие гостите на горещата самба фиеста във Варна. Фейжоада, която е аналог на родната българска пача, са готвили някога бедните негърки от остатъците на прасето, обясни майсторката. Ястието, подходящо за условията на криза, се прави от черен боб с осолени свински крачета, опашки и му се добавя кашаса - прочутата тръстикова ракия. В чест на посланика на Бразилия Паоло Воловски, който пристигна вчера във Варна за празниците, кулинарката ще подготви любимото му ястие - ватапа. Блюдото е от сушени скариди, които трябва да останат без вода. Вторият бразилски фестивал във Варна започва тази вечер с концерт на един от най-мелодичните гласове в Южна Америка - Фабиана Коза. А преди това тръгва пищно бразилско шествие от входа на Морската градина. Перкусионистът Клаудио Крон ще учи желаещите на самба и боса нова по улиците на Варна, по-късно в курорта Албена и в Русе.

Джаз и кючеци събира етнофестът край морето. С етнокарнавал пък започва в неделя вечер 18-ият международен фолклорен фестивал, който се провежда под патронажа на вицепрезидента Ангел Марин. В програмата са записани 10 ансамбъла от Сърбия, Гърция, Турция, САЩ и Русия.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
07.08.2009 Бразилският посланник: "Бразилец съм до мозъка на костите си... но Варна е градът, в който бих живял"
05.08.2009 Карнавално шествие закрива Фестивала на бразилската култура във Варна
04.08.2009 Бразилец написа елегия за Варна
02.08.2009 Започнаха Дните на бразилката култура във Варна
02.08.2009 Президентът Първанов пийна кайпериня
31.07.2009 Н. Пр.Пауло Воловски: Радвам се, че Фестивалът на Бразилската култура се провежда във Варна, любимият ми град в България
Още новини от Любопитни новини:
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Астролог: Не взимайте важни решения в този период! Без спонтанни ...
Къде изчезна? Зрителите останаха изненадани от "Преди обед"
БГ чалга легенда става на 73 години!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).