Четирима се борят за нов шеф на Драматичния театър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:39 / 12.01.2010
969
Трима актьори и един режисьор ще се борят за поста шеф на варненския Драматичен театър. Това са Йордан Мутафов, Мариус Донкин, временно изпълняващият длъжността Пламен Димитров и Тодор Анастасов. Събеседването с тях ще се състои на 18 януари.

Кандидатурите ще преценява седемчленна комисия. Всеки от желаещите да застанат начело на морския храм на Мелпомена вече е представил виждането си за развитието на театъра през следващите 3 г. То касае репертоарен план, тенденции и жанрови намерения, брой спектакли годишно, зрители, средна цена на билет и т.н. подробности.

Йордан Мутафов играе на сцената на Варненската драма от 1965 г. насам. Актьорът е роден през 1934 г. в село Ивански, Шуменско. Завършил е ВИТИЗ „Кр. Сарафов" в класа на проф. Филип Филипов. Има епизодични роли в български, италиански и полски кинопродукции. Сред добрите му попадения е ролята на д-р Еагьозов във филма „Адаптация" на режисьора Въло Радев.

Мариус Донкин е може би най-познатото име от четиримата. От 1979 г. е в трупата на Народния театър. Играе в редица телевизионни и кинопродукции. Сред филмите с негово участие са „Последното приключение", „Златният век", „Петимата от „Моби Дик".

Творческите виждания на Тодор Анастасов за театъра са, че той трябва да е експресивен, близък до античните образци и първичните модели на площадното изкуство. В него актьорът, а не режисьорът е централната фигура, а публиката се смее, плаче, преживява катарзис и после мисли. През 1995 г. заедно с актрисата Силвия Въргова основават театър „Арена".

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
26.10.2012 Промените в Драматичния театър от създаването му до днес
21.01.2010 Варненските театри искат повече свобода
20.01.2010 Пламен Димитров е новият директор на ДТ "Ст. Бъчваров"
19.01.2010 Днес казват кой ще е новият шеф на театъра
Още новини от Любопитни новини:
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция
Мария Василева: Изложбата на Константин Златев "Peace by peace" и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).