Чудна гарнитура с подготовка от 3 мин. – мяташ я във фурната и си вършиш други неща
В забързаното ежедневие приготвянето на обяда или вечерята е хубаво да не бъде трудоемко. Бързите рецепти са като златна мина за домакините. Колкото по-малко усилия, но добър резултат, се води формула на успеха.
Blagoevgrad24.bg ви предлага една прекрасна гарнитура от картофи, която сама по себе си, би могла да бъде и основно безмесно ястие.
Картофи с корички
Необходими продукти:
– картофи /стари, мити, червени/ – каквито имате и колкото са ви нужни според броя на консуматорите
– масло, зехтин или олио
– шарена сол, черен пипер, къри на прах, джинджифил на прах /подправките са според вкуса и настроението/
Начин на приготвяне: Избирате картофите с горе-долу еднакъв размер. Измивате ги с топла вода и сапун, с помощта на домашна гъба. Отстранявате черните несъвършенства. Разрязвате картофите по дължина, на две равни половини. С ножа правите разрези и от двете страни на картофа. Овкусявате с любимите ви подправки /по-горе са упоменати моите любими/ Зеленчуците трябва да са овкусени и от двете страни. Ако, ще ползвате масло – режете тънички люспи, поставяте ги в тавата и върху тях картофа с кората нагоре. Мятате във фурната и печете. Според силата на фурната, обръщате картофа, за да хване коричка и от двете страни.
Тези симпатични картофчета са подходящи за гарнитура към всеки вид месо. Ако решите да вечеряте само с тях – може да ги гарнирате с парче ш,нка, кашкавал или сирена. Ще си хапнете питателно и ще останете доволни.