Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Д-р Георева за диетите: Спират да действат като купчина мокри съчки върху огън, който не може да бъде запален
Автор: Екип Varna24.bg 11:06 / 13.07.2024Коментари (2)1940
©
Д-р Тихомира Георева споделя като лекар как трябва хората да се справят със спящия ни метаболизъм"

Д-р Георева, има много хора, които се хранят по веднъж на ден или се хранят с около 1500 калории дневно и въпреки това не успяват в борбата с килограмите. Може ли да разкриете къде грешим в борбата в килограмите?

На пъро място помирете се с храната, за да отслабнете и се отървете от чувството за вина!

Всеки път, щом приемете храна, се задейства серия от биохимични реакции. Тялото научава какво представляват тези биохимични реакции, така че, когато вие помиришете, докоснете или просто видите храна, то реагира по специфичен, заучен начин. Но хората, които постоянно спазват диети, се опитват да се разграничат от храната.Те са развили толкова отрицателна връзка с нея, че са изгубили изцяло усещането за това какво би могло да представлява здравословната връзка с нея.

Много хора, които са постоянно на диета и с ограничен калориен прием, който преди години им е действал, но в един етап този механизъм спира като купчина мокри съчки върху огън, който не може да бъде запален.

Бих казала, че това е една решаваща любовна история. Освен това тя олицетворява истинското значение на израза, докато смъртта ни раздели", защото без храна няма живот, а без здравословна храна, няма здравословен живот.

Моята задача е да възпламеня този огън.

Какво да правим, когато сме на диета и сме поканени на важно събитие?

Поканени сте на вечеря и се чудите какво и колко да похапнете и обикновенно не хапвате нищо през целия ден до вечерята и първата ви мисъл е "Не" или чувство за вина.

Този стрес ви причинява натрупване на мазнини. С това вие провокирате тялото си да мине в режим на гладуване, а след това, когато отидете на събитието или вечерята, тялото ви обезумяло ще се нахвърли върху всички онези калории и ще ги превърне направо в мазнини.

Правилното хранене преди голямо събитие ще държи под контрол хормоните на стреса, след това метаболизмът ще е толкова ускорен и ще изгори всичко излишно.

Общоприето е правилото, че при хората с проблеми в килограмите имат забавен метаболизъм. Какво ще кажете по темата и може ли да го засилим?

Метаболизмът е системата на организма за преработване на енергията, която приемаме чрез храната. Той разпределя тази енергия в различни посоки в зависимост от това, което ядете и това, което вършите.

Метаболизмът може да бъде манипулиран, защото начинът, по който се храните, движите и живеете влияе върху това какво количество от храната ви се натрупва като мазнини, колко се използва като енергия и колко се отделя за изграждане на тялото.

Метаболизмът може да ви навлече и беля, защото без да искате може да го манипулирате, така че да създаде тяло, което не желаете чрез спазването както на ограничаващи диети или на такива лишени от хранителни вещества и изпълнени с прекалено много стрес.

Каква е връзката между заболяванията и наднорменото тегло?

Само по себе си напълняването, а в последсвие свързаните с него хронични заболявания, е механизъм на тялото за справяне за самосъхранение в отговор на вашите действия. Всички онези паласки, които се трупат около ханша и бедрата, са спасителна реакция на организма от свръхобразуваните в тялото ни токсини.

При наличието на твърде много токсини, киселинността и стреса могат да причинят дългосрочно хронично възпаление и когато тялото ви усети претоварване с токсичен материал, натрупване на течности и възпаление в системата, то е програмирано да изпрати сигнал за помощ, който казва "Спри да изгаряш мазнини!"

И тук е моментът да детоксикираме и хидратираме тялото си!



Още по темата: общо новини по темата: 858
12.08.2024 »
12.08.2024 »
12.08.2024 »
12.08.2024 »
12.08.2024 »
12.08.2024 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От документалните филми за лагера в Бухенвалд съм забелязал, че ограничения прием на калории на 100% гарантира отслабване, независимо от "любовните истории" и "манипулирания метаболизъм".
+1
 
 
Покажете докторката без дегизировката.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Олимпийски игри в Париж 2024
Природни стихии
Болести и зарази
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: