ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Да се храниш с насекоми в България, лудост или екстремно изживяване? | ||||||
| ||||||
Извън готвенето тя подкрепя младите хора като нея с бизнес идеи, като ръководи Асоциацията на българските лидери и предприемачи. Нова тв надникна в кухнята й. В кухнята тя е екстремист заради любопитството си да опитва. Екстремист, защото обича да си готви буболечки. Сладки или солени, печени или пържени - винаги са й вкусни. "Екстремно е донякъде човек да консумира насекоми, но хората започват все повече и повече да ги възприемат като храна", казва Кремена. В менюто й има от всичко, което не очаквате - щурци, скакалци, копринени буби. "Ако консумираш червей или копринена буба, скакалец без крачета и крилца - няма какво да ти се запречи между зъбите, вкусни са - нямат и антенки", добавя тя. В меката на ядливите насекоми - Камбоджа експериментира и с по-опасни храни, сред които панирана тарантула и скорпион. "Скорпионът е доста хрупкав, този, който ядох, беше доста препечен. Имаше вкус на препечена филийка. Беше добре, но не мога да кажа, че ми е любимото насекомо. Тарантулата имаше вкус на пилешко - като хапки в корнфлейкс ", разказва Кремена. Изсушени и смлени на брашно, щурците стават на чипс, бисквитки и дори на бонбони, които приготвяме в кухнята на Кремена. Тя вероятно е единствената у нас, която приготвя сладкиши с червейчета и щурчета. На въпрос имало ли момент на колебание - да го опитам, или - не червея, тя отговаря: "Не, нямаше колебание. Поръчах си 4 вида насекоми от Англия, пакетираха ги в Холандия и ги чаках да пристигнат 2 седмици до България. Без да подозира, човек изяжда средно по половин килограм насекоми годишно, като си похапва преработени храни като шоколад, сладко, хляб, паста и бира. От хоби вкъщи страстта на Креми към здравословните ястия с насекоми прераства в домашна мини лаборатория. "С брат ми в град Любимец отглеждаме щурци и похапваме. Майка ми така и не се пречупи да опита насекоми до една вечер, когато я почерпих с десерт с брашно от щурци и кокос и не й издадох. Сподели, че й е много е вкусно. Когато й казах, че има насекоми, тя се стресна и ми каза - дай ми още едно парче", сподели Кремена. Над 2 милиарда души в Южна Америка, Азия и Африка се хранят с насекоми всеки ден. Отвъд кулинарния експеримент у дома ресторанти, компании и фирми за кетъринг се престрашават да опитат и да поръчат вкусотийките с червейчета или щурците на Креми. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Коледният базар на пл. "Независимост" във Варна се завърна
11:58 / 01.12.2024
Закърпиха положението в район "Одесос"
14:10 / 30.11.2024
Уловиха двуметрова есетра в морето край нос Емине
13:23 / 30.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: