Да сте необвързани не е порок, но ако е така, по-добре не ходете в Дания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:46 / 17.10.2024
299
Чували сме за какви ли не традиции, но да си признаем не бяхме чували за такава, при която на рождения си ден ни поръсват от главата до петите с канела или черен пипер, ако нямаме партньор в живота. Е, ако случайно празнуваме своя 25-ти или 30-ти рожден ден в Дания и все още сме необвързани, може би искаме да сме наясно с този уникален датски обичай.

Когато навършим 25 години и все още не сме намерили човек до себе си, традицията в Дания е приятелите и семейството да се съберат около нас и да ни поръсят с канела. Това може да звучи като забавна и безобидна традиция, но когато сме покрити от глава до пети с канела, става доста неудобно, пише LIfeStyle.bg.

Може дори да се наложи да се изкъпем няколко пъти, за да се отървем от миризмата и подправката. Ако обаче смятаме, че това е лошо, със сигурност не искаме да сме без партньор в живота, когато навършим 30.

Ако все още не сме сключили брак или не сме започнали връзка с някого, подправката се надгражда от канела до черен пипер. Да, точно така, пипер. Това означава, че вместо с приятно миришеща подправка, ще бъдем обсипани с подправка, която ще накара очите ни да се насълзят и носът ни да тече.

Но защо датчаните имат тази традиция? Смята се, че тя датира от XVI век, когато е било обичайно необвързаните хора да бъдат подигравани и дразнени на рождените си дни. Хвърлянето на канела и черен пипер е съвременна версия на тази традиция, с цел да бъде по-забавно и не е предназначено да наранява. Разбира се, не всички в Дания спазват тази традиция. Прави се предимно в малки градове и села и дори там се случва все по-рядко, тъй като, както отбелязва и Business Insider, по-младите поколения не са толкова заинтересовани да спазват тези стари и донякъде нелепи обичаи.

Източник: iStock

И все пак, ако навършваме 25 или 30 години и не сме във връзка, може да помислим добре, преди да отпразнуваме рождения си ден в малък град в Дания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Емблематичен участник напусна "Островът на 100-те гривни"
Изненада: Скандална варненка напусна "Биг Брадър" преди елиминаци...
Как да приготвим гурме ястия с наличното в хладилника
Емилия най-после призна за раздялата със съпруга си
"Луната на ловеца" изгря таза вечер
Как различните цветове влияят на настроението и атмосферата в дом...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).