Десетки варненци посрещнаха днес "Ориент експрес"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:40 / 31.08.2010
1051
Десетки варненци посрещнаха днес влака "Ориент експрес". Това разказа инж. Иван Докторов директор на ж.п. гарата в морския град. Легендарният влак, описан от Агата Кристи в романа "Убийство в Ориент експрес" пристигна във Варна днес в 16.15 часа на четвърти коловоз. Там го чакаха десетки варненци, туристи и медии. Луксозната влакова композиция пристигна във Варна точно по разписание. Тази година пътниците на "Ориент експрес" са около 100-ина души. В момента влакът изтеглен от коловоза, за да се зарежда с вода и след 20.00 часа отново ще бъде спуснат и варненци ще имат възможност да го видят около 20 минути преди да замине за Истанбул, която е и последната спирка на луксозната влакова композиция.

Луксозният влак представлява истински петзвезден хотел на релси, който се движи със скорост 100 километра в час и предлага на пътниците си една незабравима екскурзия между Франция и Турция на цена, достигаща 6000 евро. За обикновено купе с двама пътници всеки трябва да плати 6580 евро, като това включва всички посещения на ресторанта и други удобства. В известния като Венеция Симплон Ориент експрес има и "апартаменти", отново предвидени за двама, като екстрата естествено се заплаща - 9940 евро на човек за цялото пътуване. 3360 евро се доплащат от всеки пътник, желаещ да пътува сам в обикновено купе. Унгария и Румъния са предвидени като места, където туристите ще видят най-много красоти.

За първи път "Ориент експрес" тръгва от Париж през 1883 г. Първоначално влакът се казвал "Express d'Orien", а през 1891 е преименуван на "Orient Express". Пътувал два пъти седмично по маршрута Париж-Страсбург-Мюнхен-Виена-Будапеща-Гюргево, където с ферибот се пресичал Дунав и се стигало до Русе. Легендарния влак тази година е започнала своето пътешествие на 27 август от Париж.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).