Диетолог: Топленето на храна в микровълнова е много вредно, може да засегне много клетките!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:47 / 25.10.2024
1484
Микровълновите фурни са се превърнали в неразделна част от много домове, но някои имат опасения за тяхната безопасност. Диетологът от клиниката в Кливланд в САЩ Пейдж Уелш обясни дали използването на микровълни за затопляне на храна и напитки може да бъде вредно за здравето.

Вредно ли е затоплянето на храната в микровълновата?

Въпреки че микровълновото лъчение се използва за отопление, важно е да запомните, че това е нейонизиращо лъчение. Този вид радиация се среща и в мобилните телефони, телевизори и електрически крушки, например.

Експертът обяснява, че йонизиращото лъчение, като това, използвано в рентгеновите лъчи, може да причини увреждане на клетките във високи дози, но нейонизиращото лъчение от микровълните не променя молекулната структура и не представлява риск за здравето, пише zdrave.to.

Микровълновите печки могат да бъдат вредни, ако имат някакви повреди, като вдлъбнатини или пукнатини или лющена боя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Здравко oт "Биг Брадър": Ще дойде момент да копаем кладенци, кога...
Нешка Робева за Джон Малкович: Той е просто един надменен америка...
5 начина да останете спокойни, докато комуникирате с емоционално ...
Кралица Камила оттегли всичките си ангажименти заради заболяване
Пликовете за печене – един от хитрите помощници на домакините
Поредно признание за писателя Георги Господинов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).