Диетолог шокира: Яжте пица и сладолед ежедневно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:04 / 04.10.2020
2088
Още когато е на 15 години, тя много добре знае, че иска да се занимава професионално с изготвяне на хранителни режими. "Растейки аз трудно приемах тялото си и нямах добри отношения с храната“, казва тя пред Women's Health. Добавя, че е искала да промени косата, цвета на кожата си и телосложението си, за да се впише в обществото. 

За да направи това обаче тя се изтощава физически и психически. "Тренирах прекомерно, ядях по-малко от това, от което тялото ми имаше нужда. Никога не бях доволна от себе си“. Така Валери започва да изследва правилното хранене и каква връзка има то с перфектната фигура. Открива, че храната влияе върху това как се чувствате и как функционирате. "Храната е наука и аз исках да науча повече за нея“, казва тя. 

Десетилетие по-късно Агуеман вече дава професионални съвети на хора от цял свят, които нямат представа как да постигнат желаните ефекти. "Едно от най-големите недоразумения, които жените имат по отношение на храненето, е мисленето, че има универсален подход към отслабването. Всяка жена е уникална и има специфични хранителни нужди“, казва диетоложката. Добавя, че не трябва да се демотивирате, ако видите, че един режим работи при другите, а при вас не дава резултат. 

Валери споделя с Women's Health ежедневното си меню, с което се надява да вдъхне кураж на всеки, който е тръгнал по нейния път.

Закуска

Агуеман често променя сутрешните си хранения. Понякога яде остатъци от вечерята си или пък се задоволява с кисело мляко. Други сутрини пък си забърква две яйца с моцарела, задушени зеленчуци и нарязано авокадо. "Комбинацията от протеини и мазнини ми помага да се чувствам сита“, обяснява тя пред Women's Health, цитирана от tialoto.bg.

Обяд

Тъй като в момента работи от вкъщи, Валери обича да си прави пица за обяд. За да станат нещата по-бързо, тя разчита на предварително приготвена основа от пълнозърнесто тесто. Отгоре слага моцарела, доматен сос, зеленчуци и подправки. По този начин диетоложката поддържа тялото си енергизирано.

Вечеря

Що се отнася до вечерята, Агуеман обича да експериментира с вкусове и рецепти, но обикновено залага на сьомгата като избор за протеин. "Тя е универсална и обичам вкуса й“, казва тя пред Women's Health. Валери посочва, че рибата е богата на омега-3 мастни киселини, за които е доказано, че намаляват възпалението, понижават кръвното налягане и има изобилие от полезни вещества като витамини от груба В, калий и селен. 

Към сьомгата диетоложката добавя тестени изделия или зеленчуци, пикантно оризово ястие или сладки картофи и спанак. "Обичам да експериментирам със съставки и да ги пресъздавам по мой уникален начин. Забавно е!“. 

Десерт

За десерт Агуеман избира нещо, което има страхотен вкус и храни душата ѝ. Според нея, душевното хранене е също толкова важно, колкото физическото. "Обожавам сладко. Сладоледът ми е любим и винаги ми придава добро настроение“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Компаниите с гъвкаво работно време имат по-продуктивни служители ...
Google предложи промени, свързани с търсачката и резултатите
Руши Видинлиев: Форматите обслужват много повече телевизиите, отк...
Бабини рецепти при стомашни вируси и неразположение
Meteo Balkans предупреди: Циклон може да блокира половин България...
Обявиха Европейския коледен град за 2025 година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).