Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Днес е и Денят на прегръдката
Автор: Екип Varna24.bg 14:02 / 21.01.2013Коментари (1)1134
© Bulfoto
На 21 януари се отбелязва Световният ден на прегръдката (International Hug Day). Този празник е основан в САЩ през 1986 година, като бързо нашумява и в другите държави. Традициите повеляват, че днес можем да раздаваме свободно прегръдки, дори и на непознати хора.

Истинска мистерия обвива Световния ден на прегръдката. Макар той да датира отскоро, не е ясно кой стои зад него, нито как точно е избрана датата на неговото честване. Предполага се, че идеята за безплатните прегръдки към непознати е на студенти отвъд Океана.

Вярва се, че при приятелска прегръдка хората обменят душевна топлина. Друго мнение е, че този празник се отбелязва, за да се заредят хората с повече енергия след коледните и новогодишните празници. По този начин те се подготвят и за друг наближаващ празник - Св. Валентин.

По мнение на психолози, когато хората желаят да прегърнат друг човек, тогава те самите имат нужда да усетят сигурност, любов и комфорт. Според учените, прегръдките намаляват стреса и зареждат с позитивна енергия.

Гушкането помага и за укрепването на имунната система. Неслучайно то се свързва и с представителките на нежния пол - чрез прегръдка те се преборват с огромното напрежение. Експерти подчертават, че прегръдките намаляват рисковете от сърдечносъдови болести. Доказано е, че двойките, които се прегръщат дори само за 20 секунди, имат по-високи нива на окситоцин - хормона на любовта.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Имаме нужда от 4 прегръдки дневно, за да оцелеем. Имаме нужда от 8 прегръдки, за да поддържаме добрата си форма. Имаме нужда от 12 прегръдки всеки ден, за да растем. Да прегръщаш е здравословно. Прегръдките помагат на имунната система, правят те по-здрав, лекуват депресията, намаляват стреса, помагат ти да заспиш по-лесно, въодушевяват, подмладяват, нямат странични ефекти. С една дума, прегръдките са вълшебно лекарство.Да прегръщаш е напълно естествено: екологично чисто, с естествена сладост, без пестициди, без консерванти, без изкуствени съставки, 100 % здравословно.Прегръщането няма никакви недостатъци. Няма подвижни части, които се износват, няма батерии, които се изтощават, няма нужда от профилактични прегледи, има ниска консумация и висока производителност на енергия, няма инфлационни процеси, от него не се напълнява, няма месечни вноски, не са необходими застраховки, защитено е срещу кражба, не се облага с данъци, няма замърсяващи ефекти и - разбира се, има 100-процентова възвращаемост. "Вирджиния Сетайър
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: