Днес откриват изложбата "360 градуса България"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:25 / 31.07.2008
834
Преди няколко дни във Варна пристигна изложбата на фотографът Александър Иванов "360 градуса България" пред входа на Морската градина. Тя вече обиколи няколко български града, като преди около месец беше в Бургас, а днес ще бъде официално открита от 19 часа.

Първата по рода си арт - инициатива съдържа 120 неповторими въздушни фотоси на пейзажи от цяла България. Те са правени в продължение на осем години от мотоделтапланер и парапланер. Автор на всички фотографии е Александър Иванов.

Снимките от изложбата „кръстосват" България от Русе до Мелник и от Белоградчик до Царево. Природни резервати и значими природни забележителности, язовири и заводи, тучни пасища и овощни градини, рибарници, реки и землища - всички те са част от фото-колекцията, която Александър Иванов съставя с години.

Всяка от 120 - те фотографии на изложбата е придружена от пояснителен текст и коментар на автора, съчетан с полезна или тревожна информация за състоянието на съответния природен обект. Например, кой от нас помни, че през 1989 г. в Банско има само осем хотела; че през 80-те години под скалния бряг на с.Тюленово все още плуват черноморски тюлени-монаси, избити с времето от местните рибари или че в Казанлъшката долина тракийските могили са 1 500 и т.н.

„360˚ България" показва колко красива е България и разказва колко крехко е нейното природно богатство. Рибарниците край село Мечка, „най-българското" дърво в с.Шейново, Странджа, Беклемето, река Ропотамо, Тевно езеро, „Ухото на звяра" (устието на река Варовита), Мраморния дял на Пирин, Голям Кадемлия и Тъжанското ждрело са само част от уникалните места запечатани завинаги по един невероятен начин и разказани по също толкова увлекателно от автора.

Сред 120 - те фотографии посетителите на изложбата ще разпознаят много известни местности в България и ще узнаят, че някои забележителности все още чакат да бъдат открити. „360˚ България", преди всичко, е емоционално послание за необходимостта от грижи и опазване на заобикалящата ни среда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Сега е съзонът, времето да го приготвим, че без кисело зеле, бълг...
Правлото 8/8/8 ни дава перфектния баланс за живеене и справяне
Скритите опасности, които асистиращите системи крият
Децата в едно семейство – защо се получава така: Възпитаваш ги ед...
Нашият лев съществува още от 19 век и до днес е една от най-стари...
Българинът и компотите в мазата – традиция и то с много плюсове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).