Един от обвинените си призна за смъртта на Матю Пери

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:54
394
Лекар от Лос Анджелис, обвинен за смъртта от свръхдоза кетамин на Матю Пери, звездата от сериала "Приятели", се призна за виновен днес в калифорнийски съд, предаде Франс прес.

Петдесет и четири годишният Марк Чавес призна, че е помагал за набавянето на кетамин за актьора, който играеше Чандлър в култовия сериал. По този начин медикът, на когото е забранено да упражнява медицинска професия, избягва съдебен процес и според федералната прокуратура го грозят до 10 години затвор.

Прокурорите предложиха да повдигнат по леки обвинения на Чавес и двама други обвиняеми в замяна на сътрудничеството им в разследването, на двама други фигуранти по делото, които се смятат за главни виновници за смъртта на актьора от свръхдоза: още един лекар и предполагаема дилърка, известна като "кетаминовата кралица" на Лос Анджелис, посочва Асошиейтед прес.

Чавес е освободен под гаранция до произнасянето на присъдата. Той е предал паспорта си и се съгласил да предаде свидетелството си за медицинска правоспособност на властите, съобщи БТА. 

Присъдата му ще бъде произнесена на 2 април догодина. Според американското правосъдие Чавес е само един от петимата заподозрени, замесени в смъртта на актьора.

Смъртта на Матю Пери, намерен в безсъзнание в джакузито си през октомври 2023 г., шокира феновете на "Приятели" и предизвиква лавина от съпричастност в Холивуд. Актьорът беше говорил публично за проблемите си с пристрастяването към наркотиците.

Той е приемал кетамин под наблюдение като част от терапевтичните сесии за борба с депресията. Този легален анестетик обаче понякога се използва за стимулиращ или еуфоричен ефект и той отново е изпаднал в състояние на зависимост през есента на 2023 г., според федералната прокуратура. Това е грешка, която го тласка в лапите на безскрупулни лекари, твърдят властите. 

Матю Пери почина на 54 г. в джакузито си, прекалил с хапчетата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (35):
04.09.2024 Доктор и "Кетаминовата кралица" ще бъдат съдени за смъртта на Матю Пери
31.08.2024 Лекар се призна за виновен за смъртта на Матю Пери
19.08.2024 Днес щеше да празнува 55-ия си рожден ден
17.08.2024 Предсмъртното желание на Матю Пери: Инжектирай ми една голяма доза
15.08.2024 "Кетаминовата кралица" на Лос Анджелис и двама лекари са обвинени за смъртта на Матю Пери
15.08.2024 NBC: Няколко души са обвинени, един е арестуван във връзка със смъртта на Матю Пери
Още новини от Любопитни новини:
Синоптикът Янков каза кога започва "циганското лято"
Сано за Нели: Престани с тази измама... никой не ти вярва!
Рецептите на бабите ни срещу настинките – изпитани лекове
Празник е! Хора с много редки и красиви имена имат имен ден
Какво време ни очаква днес?
Дългогодишен репортер в бТВ изненадващо сменя медията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).