ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ето ги най-обсъжданите сарми тази година - не ги пропускайте на трапезата утре | ||||||
| ||||||
Ще ви трябват: 8-10 големи глави лук 500 г кайма (смес свинска и телешка) 1 ч.ч. ориз 1 средно голям морков, най-добре настърган 1 глава лук, ситно нарязана 2 с.л. доматено пюре 1 ч.л. червен пипер 1/2 ч.л. черен пипер 1 ч.л. чубрица Сол на вкус Олио за готвене Начин на приготвяне: Стъпка 1- Подготовка на луковите листа: Обелете главите лук и отрежете горната и долната част. Поставете ги в тенджера с вряща подсолена вода и ги варете за около 10-15 минути, докато омекнат леко. Извадете лука и го оставете да се охлади. Внимателно разделете слоевете, за да получите отделни "листа“ за сармите. Стъпка 2- Приготвяне на плънката: В тиган загрейте олио и запържете ситно нарязания лук и настъргания морков. После добавете каймата и гответе, докато промени цвета си, като разбърквате, за да се раздроби на малки парченца. Добавете ориза и гответе още няколко минути, докато стане "стъклен“. Прибавете обавете доматеното пюре, червения и черния пипер, чубрицата и сол на вкус. Разбъркайте добре и гответе още 2-3 минути. Стъпка 3- Завиване на сармите: Вземете един луков лист и поставете в него 1-2 чаени лъжички от плънката. Завийте внимателно, като първо прегънете страничните краища навътре, а след това навийте на руло. Повторете процеса с останалите лукови листа и плънка. Стъпка 4- Готвене: Подредете сармите плътно в тенджера или гювеч, като ги нареждате с отвора надолу, за да не се развият по време на готвене. Залейте с вода, докато почти покрие сармите, и добавете малко олио. Поставете чиния или тежест върху сармите, за да ги задържите на място. Гответе на слаб огън за около 40-50 минути, докато оризът и лукът са напълно сготвени. И последно сервирането: Поднесете сармите топли, като по желание можете да ги залеете с кисело мляко или сос по избор. И бързо и лесно имате една по-различна рецепта за сарми тази година! |
Още по темата: | общо новини по темата: 177 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Варна е предупредена за обилни снеговалежи!
08:41 / 21.12.2024
Важна информация за безплатните карти за градския транспорт във Варна
10:20 / 23.12.2024
Драматичен финал в "Черешката на тортата"
11:51 / 21.12.2024
Пожар! Пламна голям увеселителен парк край Варна
09:27 / 23.12.2024
Тирове затвориха движението на АМ "Хемус", десетки шофьори са блокирани
12:58 / 21.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове? | ||
Много добре (506) | 15% | |
Добре, но можеше и по-добре (465) | 14% | |
Не се справи (646) | 19% | |
Пълна трагедия (1794) | 53% |
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: