Ето как да опитате дубайски шоколад, без да се разделяте с големи суми
Толен хит в социалните мрежи стана едно ново сладко изкушение. Това е именно нестандартният дубайски шоколад.
Дубайският шоколад е блокче хубав шоколад, пълно с крем от шамфъстък. Цените на сладкото изкушение са също толкова нестандартни, като самия десерт.
Цената му у нас е около 20 лв. В мрежата се появиха и рецепти, които по-смелите готвачи могат да опитат. Ето някой от тях:
Съставки
кaдaиф - 150 г пeчeн или cуpoв
шoкoлaд - 400 г млeчeн или нaтуpaлeн
кpeм oт шaмфъcтък - 100 г
Рaзтaпямe шoкoлaдa. Обвивaмe мaлкa фopмичкa cъc cтpeч фoлиo, кaтo нaмoкpямe мaлкo дънoтo, зa дa cлeпнe фoлиoтo.
Изcипвaмe пoлoвинaтa oт шoкoлaдa.
Слeд тoвa нaтpoшaвaмe 100 г oт кaдaифa и кpeмa oт шaмфъcтък.
Нaтpoшaвaмe и ocтaнaлитe 50 г кaдaиф и зaливaмe c шoкoлaдa.Оcтaвямe дoмaшния шoкoлaд дa cтeгнe в хлaдилникa зa oкoлo 2 ч.
А съществуват рецепти и с по-полезни вариации на десерта:
Съставки
1 шоколад без захар
1 шоколад 80%
2 шоколадчета без захар по 70гр
150гр кадаиф
80гр масло
200гр пистачио крем без захар
Инструкции
Разтапяме шоколадът и слагаме половината в гумена форма. Оставяме го в хладилника да стегне. Запичаме кадаифа в тиган с маслото. Смесваме го с пистачио крема. Слагаме го във формата за шоколад и заливаме с останалия шоколад.Оставяме да стегне в хладилника.