Ето кой е най-вредният хляб според експертите
Полезните свойства на хляба са много и най-разнообразни, но зависят пряко от вида брашно, от което е направен, подчертават водещи диетолози и ендокринолози.
Според тях здравословният хляб съдържа много ценни хранителни вещества, сред които магнезий, калий, манган, мед, селен, цинк, витамини от група В, както и сложни въглехидрати и фибри. Ръженият хляб съдържа повече хранителни вещества от пшеничния, сочат експертите.
Според тях най-здравословният хляб е от пълнозърнесто брашно, информират от fakti.bg. Той съдържа компоненти на зърнената обвивка, която притежава полезни вещества. Специалистите сочат белия хляб като вреден или в най-добрия случай безполезен за здравето, тъй като е източник основно на въглехидрати.