Ето кой е най-вредният хляб според експертите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 12.02.2025
1155
Полезните свойства на хляба са много и най-разнообразни, но зависят пряко от вида брашно, от което е направен, подчертават водещи диетолози и ендокринолози.

Според тях здравословният хляб съдържа много ценни хранителни вещества, сред които магнезий, калий, манган, мед, селен, цинк, витамини от група В, както и сложни въглехидрати и фибри. Ръженият хляб съдържа повече хранителни вещества от пшеничния, сочат експертите.

Според тях най-здравословният хляб е от пълнозърнесто брашно, информират от fakti.bg. Той съдържа компоненти на зърнената обвивка, която притежава полезни вещества. Специалистите сочат белия хляб като вреден или в най-добрия случай безполезен за здравето, тъй като е източник основно на въглехидрати.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ани и Моро от "Невидено" представят етно-рок албума "Да опазиш Ср...
Ето какво време прогнозират синоптиците до Великден и началото на...
Велика сряда е! Почитаме покаянието и си спомняме за предателство...
Благодарение на киселото мляко, розите и спортът България е една ...
"Колкото по-силно, толкова по-добре": Защо птиците пеят най-много...
Васил Михайлов: Не искам повече да се снимам, причината е пропада...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).