Ева Кикерезова: Мислех си, че си отивам, нямаше никой на плажа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (23)
18:51 / 31.07.2024
169559
Времето е изключително динамично и понякога едно прогнозираме, друго се случва. Намираме се в най-горещото лято, което е от 10-годишен цикъл, след което може да има връщане назад. От началото на измерванията на температурите е имало и други горещи лета, така че това не е прецедент. Това каза за предаването “Животът на фокус" по "Радио “Фокус" с водещ Ася Александрова, Ева Кикерезова, която съобщава прогнозата по БНТ.

Красивото лице на БНТ Ева Кикерезова е сбъднала е детската си мечта да бъде спортен журналист и това се оказва първата й работа. Обича да гледа всякакви спортни състезания. Дълги години е танцувала е народни танци и класически балет. Тренирала е волейбол до гимназията.  Дава сметка, че не отделя достатъчно време на трите си деца, поради многото ангажименти, които има. Решила е да отделя повече време за тях, може би за сметка на работата, която ще се опита да намали. Класа и елегантност лъха от нея, наследила ги е от родителите си, но повече от баща си. Фамилията й е турска, кираз означава череша. Тя не е синоптик, а само презентатор на прогнозата за времето.  Работата не й тежи, но външните й ангажимети й идват в повече.

Да си семеен медиатор е все още хоби за нея. Изключително много я влече и тегли натам.- Медиацията е извън съдебно разрешаване на спорове. Предпочита семейната медиация, самата тя прави лична медиация между бившия си съпруг и новия си мъж в последствие. “Сега сякаш имаме едно общо, голямо разширено семейство. На празници се събираме всички, на почивки ходим заедно и нямаме проблеми", сподели Ева Кикерезова.

Виждайки какъв е прекият път към това взаимно разбирателство решава да го предаде и на хората. Удоволствие й доставя спогаждането на две страни, да ги раздели правилно,  всяка страна да е доволна, да получи това, което иска, а не каквото съдът казва. При медиацията може да се разбере какъв е интересът на всяка от страните да получи това, което иска и двете страни да са доволни. Не е лесна и не е популярна семейната медиация. Опитът й показва, че е полезно хората да се разбират. Около три срещи са достатъчни като помощ да успеят да се разберат страните. При втората среща, ако са се разбрали се подписва споразумение, което се заверява при нотариус или се внася в съда. “Не ме натоварва тази работа, за мен това е моята почивка и моето хоби, въпреки, че си е истинска професия", отбеляза Ева Кикерезова.

Преди 3-4 години среща “Джо Блек" на нашето Черноморие, морето се обръща и теченията се променят след началото на август. Черно море е особено море, то наистина е черно от гледна точка и на животите, които е взело. “Искам да обърна внимание на хората повече внимават, особено следобед, когато вълните се увеличават. Гмурнах се под три вълни и те ме дръпнаха 150 метра навътре, без да усетя. Исках да си тръгвам, вече нямах възможност, защото попаднах в рипа, в една пералня, центрофуга, захлупва ме вълната, дърпа ме надолу към дъното, и преди да изляза да си поема дъх ме захлупва другата вълна. Мислех си, че си отивам, нямаше никой на плажа, както казват спасителите: “Давенето е тих процес". Мъжът ми е бил две години спасител в Щатите и като разбра ситуацията започна да ме хвърля с вълните напред. Така ме е въртяло, че аз излязох без бански", разказа Ева Кикерезова.

За нея е ценно, че израства през 90-те години. Радва се, че е била свидетел на това десетилетие, за да се наслади на музиката, на културата, която носи времето със себе си. Всичко харесва от това време - храната, времето, стила беше различен, възпитанието между хората беше различно, имаше силно гражданско общество, харесва й романтиката на 90-те, отношенията между хората, срещите, пред Съдебната палата. “За мен беше детство, за други младостта. В днешното време най-голямо впечатление ми правят децата в момента тези Дзен, Z. Те се замислят върху отношенията между хората, какво причиняват на отсрещната страна със своите действия. Те са много по-внимателни, стремят се да не обиждат и да не закачат свободата ти чрез техните действия. Харесва ми колко са осъзнати по отношение на чувствата си. Те размишляват върху отношенията с другите деца, валидират чувствата си, мислят за другите хора. Като затворя очи, винаги мечтите ми са били да пътувам и си ги осъществявам. Животът ми е подвластен на удоволствията в живота ми - от храната, от почивката, от работата си се стремя да изпитвам удоволствие", заключи Ева Кикерезова.

Виж коментарите (23)

Още по темата (1069):
16.09.2024 Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
16.09.2024 Британски ежедневник: Варна е един доста подценен морски град в Европа
15.09.2024 Ето какъв е трафикът по границите ни!
15.09.2024 Ето какво време ни очаква днес във Варна
13.09.2024 Проф. Георги Рачев каза кои ще са най-студените дни през септември
13.09.2024 Какво време ни очаква днес?
Още новини от Любопитни новини:
Колорит, адреналин и спиращи дъха "Игри на волята"
Една звезда на 72: Той е боксьор, но печели куп награди като акть...
Търсите ли симетрия при подредбата на предметите, миете ли си ръц...
Радио "Фокус" с обновена програмна схема и профил
Ето какви са първите действия при хранително отравяне 
Работохолиците: Хората, които работят дори когато почиват и бавно...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).