
ЗАРЕЖДАНЕ...
Фалшива новина стресна любителите на дюнери у нас | ||||||
| ||||||
Колкото до третирането на месото, до българския читател стигнаха и заглавия, че го дезинфекцират с белина. Родният държавен контрол категорично не е засичал подобна практика. От голяма верига за продажба на дюнери заявиха за Нова телевизия, че ако след 18 часа на шиша все още има месо, то се бракува, а не се промива с белина. От Българската агенция по безопасност на храните пък съобщават, че не са констатирани случаи на обработка на заготовки за дюнер с неразрешени препарати. Към момента няма постъпили сигнали и жалби от потребители. От БАБХ допълват, че при проверките и в предприятията, и в заведенията за обществено хранене, се обръща особено внимание на произхода на суровината, начина на съхранение, сроковете на годност и нужната документация. |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg