Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Франциска Йорданова: Продадохме всичко – къща, бизнес заради джендър идеологията
Автор: Екип Varna24.bg 10:08 / 16.09.2024Коментари (0)952
©
Новата водеща на "Преди обед“ Франциска Йорданова "предаде“ любимата си Варна и се премести в София заради предаването на bTV. Чаровната 15-кратна републиканска шампионка по спортни танци на България е едно от трите нови лица на предаването. Феновете на красавицата веднага я упрекнаха, че не е удържала на думата си, че никога няма да се раздели с Варна. Тя се е изкушила от предложението за шеметна тв кариера, набързо събрала багажа и се отправила към София, узна "Уикенд“.

Припомняме, че Франциска заедно със Зейнеб Маджурова и Оля Малинова замениха напусналата Деси Стоянова. Трите са екранни партньорки на Петър Дочев. "За мен е истинско предизвикателство, за да намеря верния тон към тв аудиторията. Телевизията не е непозната зона“, каза Йорданова, която все още се затруднява с четенето на анонсите.

"Откакто се помня, танцувам спортни танци. Вкъщи имаше дебати дали да не уча в балетното училище. Заведоха ме там, но аз ревах по целия път обратно до вкъщи, защото ми казаха, че трябва да се откажа от спортните танци. Родителите ми се съобразиха с моето желание“ – разказа Франциска Йорданова. Тя носи името на прабаба си, която е хърватка. Така се казва и майка й, която е срещнала съпротива от администрацията на комунистическия режим относно името на дъщеря й, но е успяла да постигне своето.

Франциска израства в клуба по спортни танци към Народно читалище "Христо Ботев“ във Варна. На 19 години вече е неколкократна шампионка на България, когато с партньора й решават да се развиват у да търсят късмета си в чужбина. "Искахме да се състезаваме с двойки на световно ниво. Европа тогава все още не предлагаше много възможности. Имах познати в Ню Йорк, които ни помогнаха, уредихме си документите и отидохме легално да танцуваме и да градим кариера като професионална двойка по спортни танци“ – признава Франциска.

Неколкократна шампионка на България по спортни танци се разделя с родителите си и всичките си близки. Първите години живее и работи в Ню Йорк, като се състезава за Америка. След това съдбата я среща с бъдещия й съпруг Томас, който е поляк. Двамата се запознават в Манхатън, Ню Йорк.

"Живях в Стокхолм и Лондон, но исках да видя дали мога да постигна нещо повече в САЩ. Отидох там три месеца след терористичните атаки на 11 септември 2001 г., когато никой не искаше да пътува за Америка. Обикалях танцувалните студиа в Манхатън, без да познавам никого. Съвсем случайно срещнах приятелка танцьорка от Полша. Винаги съм имал голям късмет в живота“ – откровен е Томас, който е висок 190 см и винаги му е било особено трудно да си намери партньорка за танците.

С Франциска се срещат в залата за танци, където ги запознават с цел изграждане на двойка. Тя не помни кой е бил първият им танц, но Томас помни – фокстрот. Няколко месеца по-късно двамата усещат, че могат да бъдат и двойка в живота.

"Първоначално бяхме танцувална двойка. Състезавахме се за Полша и 3 поредни години бяхме шампиони на страната. Пътувахме непрекъснато, обикаляхме целия свят. Танцувахме заедно, правихме кариера заедно, оженихме се и се преместихме в Ню Джърси, където си купихме къща. И двамата не искахме повече да пътуваме, трябваше да си имаме наше местенце, където да отглеждаме децата си. Там се родиха и двете ни деца. Следващата ни стъпка, след като спряхме да се състезаваме, беше да отворим танцово студио и да тренираме професионално двойки, защото в това сме добри“ – споделя красавицата.

Танцувалното семейство е добре установено в Ню Джърси, но идва пандемията. Решават да се върнат във Варна, където животът е далеч по-спокоен и ще имат повече време за децата.

"След като минахме през изолацията на коронавируса и като си постояхме у дома, имахме време да обсъдим и наистина да решим кое е важно на този етап за нас и нашето семейство. Решихме, че не искаме да имате този ежедневен стрес с това на какво ще научат децата ни в училище, какво ще стане в Америка, какво ще стане с нас. Продадохме всичко – къща, бизнес и дойдохме във Варна. Защо предпочетохме България пред Полша? Томас казва: "Тук е по-диво!“ Преценихме, че във Варна ще имаме повече възможности за развитие, отколкото в Полша. Там всичко е по-развито, за разлика от тук. Мъжът ми много обича България. От самото начало много му хареса Варна. Върнахме се с идеята за спокойствие, чиста и хубава храна, любимите на Томас домати и пиперки“ – споделя с усмивка новата тв водеща.

Семейството се прибира у нас главно заради децата си, защото се притесняват... да не станат джендъри, както според тях е модерно в САЩ. Фанциска и Томаш нямат нищо против различната сексуална ориентация, но са твърдо против пропагандирането й.

"Вече в цял свят е модерно да сме толерантни към всички, в което разбира се няма нищо лошо, но в Америка в момента е малко по-драстично. Става въпрос за понятието "джендър“ и всичко, което произтича около него. Не можеш да имаш глас, да не се съгласяваш с пропагандата, целият живот започва да се върти около това ново течение. Ние много започнахме да се притесняваме, че нашите деца ще бъдат възпитани в училище под тази доктрина. На нас като родители ни е отнето правото да говорим с децата си за сексуалност у дома. Това е роля на учителя – да възпитава децата ни и да им казва кое е добре и кое не. Учителят ще обучи децата какво значи гей, транс, секс, ще им каже за сексуалната ориентация, когато сметне за необходимо. Отнема се правото на родителя да реши кога той иска да има този разговор с детето си, дали детето е готово или не. Наслагва се твърдението, че за да си успешен, трябва да си необикновен. Това означава, че трябва или да си гей, или да имаш някакъв проблем в живота, с който да си се преборил, ако например си чернокож и си бил подложен на расизъм и т.н.“ – философства разтревожената майка, чийто мъж е присъствал на ражданията на децата.

"Расизмът също е голяма част от цялото движение. Ако не си съгласен с нещо си расист, ако си бял си расист, ако си гласувал за Тръмп, си расист. Не ни харесва как изведнъж мисленето и цялата система в Америка се промени. С приоритет в момента там са чернокожи, латино, азиати, демографията на цялата страна е тотално сменена. Америка в момента не е това което беше преди 20 години“ – заключва Франциска, която държи синовете й да бъдат истински мъже. Така през 2020 г. Франциска и Томаш се местят с двамата си синове в морската ни столица, където живееха до преди по-малко от месец.

Засега семейството се е установило в София, като не си прави дългосрочни планове, защото първо иска да види как ще се развие тв кариерата на Франциска, която за момента отнася жестока критика от зрителите на "Преди обед“. Засега от телевизията не предвиждат рокади, но ако рейтингът на предаването започне драстично да пада, то със сигурност ще има промени с екранните партньорки на Петър Досев. Франциска, Зейнеб и Оля имат време до Коледа да влязат в час и да спечелят зрителите, в противен случай една или и трите ще се разделят със столовете си в "Преди обед“.



Още по темата: общо новини по темата: 1501
18.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
18.09.2024 »
предишна страница [ 1/251 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
Мигрантски натиск към България
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: