Галерия "Арт" представя изложбата "Неустоимо" на Ивайло Евстатиев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:59 / 25.10.2008
2120
Изложба живопис на Ивайло Евстатиев ще бъде открита в 18.30 часа 30 октомври 2008 година в галерия "Актив Арт".

"Неустоимо" е обединяващото заглавие, което избира Ивайло Евстатиев за шестата си поредна изява в галерия "Актив Арт". Художникът, който бързо завладя варненската публика и от три години е в петицата на най-предпочитаните и продавани автори, с които галерията работи и този път не устоява на изкушението на морската тема. И ако в предшестващите изложби авторите ни представяха морето като разказ, изживяване, философия - при Ивайло то е импулс. Силата на автора, да изразява състояния през сложно получени тонове, да експериментира изграждането на една картина в една гама и тя да е пълна с цвят, впечатлява и в тази експозиция. В запазения си абстрактно-разбираем стил Ивайло Евстатиев наслагва вибрацията на тоновете, при която цветовете изгубват приоритета си. Потомствен художник, син на Евстати Маринов, той запазва традицията през сложно получените тонове да създаде ефектни и грабващи окото творби. Ведри, изпълнени с леки, динамични мазки, освободени от досадата на детайла/ или ако го има, той е толкова премерен и допълващо незабележим/ картините на Ивайло Евстатиев създават усещането за неустоимост.
След "Делнична нежност" - 2004г., "Приливни води"-2005 г., "Отражения"- 2006, "Хоризонти" и "Миражи"-2007, "Неустоимо" е шестата самостоятелна изложба на Ивайло Евстатиев в галерия "Актив Арт". Авторът е роден 09.06.1974 г в гр. Русе. Потомствен художник, завършва специалност живопис във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" през 1999 г. Самостоятелните му изяви в страната и Европа надхвърлят цифрата 25. Работи на свободна практика в Пловдив, Несебър. Живее и твори в Бургас.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Сега е съзонът, времето да го приготвим, че без кисело зеле, бълг...
Правлото 8/8/8 ни дава перфектния баланс за живеене и справяне
Скритите опасности, които асистиращите системи крият
Децата в едно семейство – защо се получава така: Възпитаваш ги ед...
Нашият лев съществува още от 19 век и до днес е една от най-стари...
Българинът и компотите в мазата – традиция и то с много плюсове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).