Гените и храненето определят чувството за щастие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:59 / 31.03.2024
1537
"Щастието има и генетична компонента. Някои казват, че дори генетиката стига до 70-80%". Това заяви вирусологът и имунолог проф. д-р Радостина Александрова. По думите ѝ няма един ген на щастието, става въпрос за многобройни генни варианти.

"Може би са хиляди гените в нашия геном, за това едни хора са по-щастливи от други, въпреки че са поставени в една среда", каза пред NOVA Александрова.

Тя уточни, че към щастието имат отношение и храните, които консумираме. "Ние сме много повече от статистика, молекули, гени", заяви Александрова. Тя призова да се вслушваме с часовника на тялото си и да се учим да живеем съобразно с природата, "която е заложена във всеки един от нас".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Има един много полезен и лесен начин да поправим грешката, ако см...
Ако се чудите какво да си обещаете да правите или не през 2025 го...
Проф. Рачев посочи къде може да се усложни обстановката заради сн...
Този витамин е изключително важен за организма – ето, с кои храни...
В очакване на снега: Практични съвети за шофирането в зимни услов...
Идва ли лошото време?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).