Глен Милър Оркестра идват във Варна през декември

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:09 / 04.05.2010
733
След един тотално разпродаден концерт, преминал с огромен успех, няколко биса и неспирни овации от страна на публиката в края на миналата година, кралете на суинга Глен Милър Оркестра ще дойдат отново у нас през декември.

Този път концертите ще бъдат цели два - оркестърът ще гостува за първи път във Варна на 15 декември в Дворец на културата и спорта, а в София ще бъде на 16 декември в зала 1 на НДК, в рамките на тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал.

Ще чуем една първокласна ретроспекция на най-добрите композиции, представителни за характерния Глен Милър стил - една своеобразна история на суинга от 1940 г. до 70-те и 80-те на миналия век.

Бендът отново ще бъде под вещото ръководство на Уил Салдън, назначен през 1990 г. официално за бендлидер на формацията.

Уил Салдън прегръща магическата формула на маестро Глен Милър: „Всеки бендлидер или аранжор мечтае за новаторски звук, който не може да бъде сгрешен и който се разпознава още с първите акорди." Уил Салдън взема присърце това гениално хрумване, когато създава своя инструментален състав. В случая разпознаваемият звук е базиран на два алт саксофона, два тенор саксофона и кларинет.

Билети за двата концерта - на 15 декември във Варна и на 16 декември в София вече могат да бъдат намерени в разпространителската мрежа на Eventim на цени между 30 и 60 лв и ВИП места между 80 и 100 лв.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
"Колко ми даваш" разби зрителите
Гатьо се завръща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).