Google създаде изкуствен интелект за медицинско изследване

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:43 / 12.02.2024
1096
Google създава AMIE – генеративен изкуствен интелект за медицинско изследване. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето“ на Радио "Фокус“ с водещ Ива Дойчинова.

Създателите са обучили AMIE на 100 000 реални диалога и много резюмета, писани от лекари. "При запитване пациентите не просто ще получават суха информация, а в максимална степен се улавят нюансите на симптомите им. Те ще бъдат успокоени и ще получат информацията с емпатия“, обясни доц. Тодорова.

"Когато са направили експеримент с AMIE и с пациенти, които са общували с истински лекари, се оказва, че по-голяма диагностична точност и превъзходно представяне в сравнение с човешките си колеги има AMIE, макар и в начална фаза“, отбеляза футурологът.

Тя уточни, че става въпрос за несложни медицински казуси. "Вероятността да имаме съпътстващи заболявания, за които не знаем и не включим, също може да изпрати AMIE  и всички други в много грешна посока“, допълни доц. Тодорова.

Самият Google бърза да обяви, че AMIE не замества, а подпомага лекарите, като съкращава процеса и облекчава значително административната им работа, отбеляза тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Емблематичен участник напусна "Островът на 100-те гривни"
Изненада: Скандална варненка напусна "Биг Брадър" преди елиминаци...
Как да приготвим гурме ястия с наличното в хладилника
Емилия най-после призна за раздялата със съпруга си
"Луната на ловеца" изгря таза вечер
Как различните цветове влияят на настроението и атмосферата в дом...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).