Грозно се подиграха с голямата певица Стефка Берова

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:14 / 26.10.2023
1896
За втори път в рамките на половин година грозна фалшива новина за "кончината“ на голямата певица Стефка Берова предизвика бурно възмущение. Преди дни естрадната гилдия отново изпадна в шок след поредната лъжа, разпространена в социалните мрежи, че Берова е починала. Нейният бивш съпруг и дуетен партньор Йордан Марчинков пръв разсея грозните слухове и изясни, че певицата е в отлично здраве.

После и самата Стефка направи изявление, че е жива и здрава и всичко с нея е наред. Тя дори не е постъпвала в болница и не е получавала инфаркт, както лъжливите източници твърдят. И в разгара на лятото отново беше плъзнал подобен слух, че гласовитата естрадна звезда е била покосена от сърдечен удар и е загубила живота си. Абсурдното тогава беше, че по същото време, в което лъжливата новина се тиражираше из социалните медии, всъщност Берова изнасяше концерт пред многобройните си почитатели край морския бряг.

Според 81-годишната певица грозните слухове за нейната смърт тръгвали от нейни колеги от жанра. Стефка била неприятно изненадана и озадачена как е възможно да има хора, които да се подиграват с човешкия живот и да разпространяват без капка съвест подобни лъжи. Тя недоумявала защо се случва по неин адрес, при условие че никога не е имала конфликти с никого от естрадния бранш. "Който копае гроб другиму, сам пада в него", коментира Берова.

През повечето време музикалната легенда живее в Рим при дъщеря си Косара и внучето. Успяла да създаде добри приятелства в италианската столица, но най-много време посвещавала на внука си Максим, който скоро ще навърши 8 годинки. В Италия децата тръгват на училище по закон още на 5-годишна възраст, затова Берова вече помагала на наследника си с уроците, пише "Ретро".

На 3 май миналата година голямата певица отпразнува 80-годишен юбилей, но не получи персонална пенсия за принос и заслуги от държавата по случай големия повод. В България Стефка е загубила желание да се прибира, особено след гаврата, на която е подложена. Идва си през лятото за кратко, а вече не й се правят и концерти, макар публиката да я обича и почитателите й непрекъснато да я питат кога ще могат да я видят на сцена отново. "Кога някой ще направи така, че ние от естрадата да не се срамуваме нито от пенсиите, нито от това, че няма къде концерти да изнасяме…", гневи се певицата. Нейната инвалидна пенсия заради диабета, от който страда, е едва 190 лева. С тези смешни пари не би могла да покрие дори разходите си за лекарства. Благодарение на дъщеря си обаче живеела добре и била в добро здраве.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5897):
03.07.2024 Мъжът на Роксана я спасил от фалит
02.07.2024 Честит рожден ден, Барби! Марго Роби празнува днес
02.07.2024 По-добре не закусвайте банани
01.07.2024 Диляна Попова го играе амазонка на "Острова на стоте гривни"
27.06.2024 Сузанита с ужасяващо признание, станала жертва на наркотиците, направила и опит за самоубийство
24.06.2024 Певицата Тони: Много ми се иска телевизия ММ отново да се разгърне по начин, по който ние я познавахме
Още новини от Любопитни новини:
Биляна Йотовска се похвали с важен момент в образованието на дъще...
Миската Маги Сидерова се отправи към екзотичен остров с любимия
Рафи проговори за загубата на баща си
Избраха новия Ерген, след като Мастагарков отново отказа на bTV
Астроложката Венета Матева: Вселената сбъдва мечтите ни идните 21...
Щастието на Лора Георгиева си има цена и то висока


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).