Хлебарите: Купувайте български козунак, по хубав е | ||||||
| ||||||
Вносният козунак няма нищо общо с вкуса на българския. Който си купи вносен козунак, най-вероятно ще остане разочарован. Това каза Георги Попов, председател на Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите „Хляб за България". Според него в продукт, който има яйце, за да има трайност два-три месеца при стайна температура, се слагат различни стабилизатори, които не са опасни, но не са полезни. „Освен това - българинът обича топъл козунак", каза още той. По думите му - българският производител не може да се похвали само с красивите кутии на италианския. Това обаче би оскъпило излишно продукта. Според Попов българите по-скоро си купуват, отколкото месят домашен козунак за празника. „Вече няма кой да меси онези прекрасни козунаци, българката стана много заета и удобството за нея е, че може да си ги купи", каза той. По думите му, когато козунакът е направен от майстор-хлебар, качеството не отстъпва на това на бабиния козунак. |
Още по темата: | общо новини по темата: 23 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница |
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg