Холивудски актьор: Това беше едно от най-нелепите неща, които съм правил

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:40 / 27.05.2024
1190
Да се превъплъщаваш в какво ли не трябва да е част от репертоара на всеки актьор, но Бенедикт Къмбърбач достигна нови граници, тичайки из Ню Йорк, облечен като двуметрово чудовище.

"Това беше едно от най-нелепите неща, които съм правил – а съм правил доста“, казва той пред BBC News. "Беше забавно обаче – и болезнено смешно.“

Той участва в трилър сериалът "Ерик" в ролята на Винсент - проблемният баща на деветгодишно момче, което изчезва на път за училище.

Действието се развива в Ню Йорк през 80-те години на миналия век, а сериалът представя Винсент като леко безличен кукловод. Той е един от създателите на "Good Day Sunshine", популярно детско телевизионно шоу, което празнува това да бъдеш "различен“.

Винсент и съпругата му Каси са обезумели от безпокойство след изчезването на сина им, което разцепва нещастния им брак, докато състоянието на Винсент деградира.

Измъчен от вина, той става още по-хаплив и разрушителен.

Винсент също се фиксира върху идеята, че ако успее да създаде реална версия на Ерик - чудовище, което синът му си е представял и нарисувал у дома, той ще намери Едгар.

Кукловодът дори халюцинира, виждайки Ерик да стои до него, да остроумничи и да "пробива дупки" в егото му - защото "куклите казват нещата, които ние не можем".

Историята е психологическо изследване, написано за Netflix от Аби Морган. Предишни нейни текстове включват наградения с "Оскар" филм от 2011 г. "Желязната лейди“, плюс номинирания за БАФТА филм "Срам“ и юридическия драматичен сериал на BBC "Разцеплението“.

Къмбърбач казва, че чудовището представлява "азът в сянка“ на Винсент – термин, разработен от психиатъра Карл Юнг, описващ "части от психиката, които хората често крият, като травма и негодувание“.

"Той е хаотичния човек на ръба“, обяснява актьорът.

Винсент е имал доста лош старт в живота от емоционална гледна точка, казва той. Неговото "възпитание без любов, където проблемите му с психичното му здраве се решават с рецепти и тотално игнориране“, води до "травмата, която разбива семейната динамика и професионалния му живот“.

Актьорът, номиниран за "Оскар" през 2022 за The Power of the Dog и през 2015 г. за "Игра на кодове", също участва като д-р Стрейндж във филмите на "Марвел" и очевидно обича да играе сложни герои.

"Не искам да играя хора, които получават зеления палец нагоре или червения палец надолу. Мисля, че всички живеем в сива зона“, казва той.

"Във всички нас има добро и лошо. Това ни прави хора. И това е крайност, разбира се, но има огромна доза болка зад болката, която Винсънт причинява“, споделя Къмбърбач.

Виж коментарите (0)

Още по темата (337):
30.06.2024 Благой Георгиев: Даниил Видински е най-твърд във вярата си, най-смел и мъжествен
30.06.2024 Симона Загорова тръгнала по доктори за отслабване още като дете
30.06.2024 Ще спират ли "Мастършеф"?
30.06.2024 Юлиана Дончева получи романтично пътешествие за рождения ден
30.06.2024 Наум Шопов продава колата, но май завиши цената
30.06.2024 Окончателно Бен Афлек напусна Дженифър Лопес
Още новини от Любопитни новини:
Симона Загорова тръгнала по доктори за отслабване още като дете
Юлиана Дончева получи романтично пътешествие за рождения ден
Наум Шопов продава колата, но май завиши цената
Окончателно Бен Афлек напусна Дженифър Лопес
Бившата на Башар Рахал роди от новия си мъж
Геро обиден заради "Скрита самоличност"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).