Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Холивудски актьор се снима във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 14.06.2011Коментари (0)1902
Джордж Корафас (Georges Chorraface), актьорът, който стана световна звезда с ролята на Христофор Колумб от едноименния филм на Джон Глен, дойде вчера във Варна за снимки. Той участва в продукцията на най-популярния кипърски режисьор Андреас Панцис "The joy and sorrow of the body" (Радостта и страданието на тялото).

Панцис е познат у нас с филма си "Клането на петела", който взе наградата на журито на фестивала "Любовта е лудост" през 1996. "Радостта и страданието на тялото" е съвременна драма, филм ноар, която се занимава с вечния въпрос за приятелство и предателство.

Филмът разказва за Евагорас - млад мъж, току-що е освободен от затвора, където е излежавал петгодишна присъда. Той е бил отличен ученик, единствено дете, израсло без баща, бежанец от село Ялуса. Очаква го добро бъдеще, но съдбата и едно приятелство, което той избра да не предаде, го отвеждат в затвора. Сега той е един самотен 35-годишният мъж, който се опитва да започне живота си отначало. Но е преследван от миналото си, което не може да загърби и започва отчаяно да търси изгубения си приятел. Това търсене го довежда в България. Там той среща и се влюбва в младата и красива Дита. Чрез своята любов и двамата търсят спасение. Евагорас има нужда да се чувства обичан, да общува, да може да се доверява отново. А Дита иска да намери по-добър живот и изход от своята реалност. Това, което Евагорас не знае е, че през цялото си пътуване той е следен от тайната полиция и Интерпол, които вярват, че той в крайна сметка ще ги доведе до Милен, своя изгубен приятел. Скоро той ще трябва да изтърпи друго предателство, този път от жената, която обича...

Във филма са ангажирани актьори от Кипър, Гърция и България. Сред тях блести звездата на Джордж Корафас, който остава в историята на киното от края на ХХ век с ролята на Христофор Колумб от филма на Джон Глен. Другите имена са Карис Амбразис, Лидия Инджова, Николай Мутафчиев, Красимира Косманова, Иво Момчев.

Българското участие във филма е много съществено. Оператор е Николай Лазаров, с когото Андреас Панцис работи от години. Снимките за филма се правят в Кипър и България. Тази снимачна седмица екипът работи във Варна. Точно във Варна в снимките се включи и Джордж Корафас. Филмът е финансиран от Министерството на културата и образованието на Кипър, гръцка телевизия, Европейският фонд "Евроимаж". Очаква се "Радостта и страданието на тялото" да излезе по екраните на кината в Кипър, Гърция и България в началото на 2012 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Зима 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: