Храните, с които ще кажете сбогом на целулита
Ако искате да свалите излишните мазнини, може би всички ваши усилия са насочени към упражненията. Но ако искате наистина да редуцирате теглото си, трябва да обърнете внимание най-вече на диетата си, съветват от "Аз жената". В следващите редове ви предлагаме няколко бързи рецепти, които ще ви помогнат по пътя към мечтаната фигура.
Авокадо, пълнено с риба тон
Необходими продукти:
½ ч. ч. обезмаслено обикновено кисело мляко
½ ч. ч. нарязана на кубчета целина
2 с. л. наситнен пресен магданоз
1 с. л. сок от лайм
2 с. л. нискомаслена майонеза
1 ч. л. дижонска горчица
⅛ ч. л. сол
⅛ ч. л. смлян пипер
2 малки консерви риба тон, отцедена
2 бр. авокадо
Комбинирайте киселото мляко, целината, магданоза, сока от лайм, майонезата, горчицата, солта и черния пипер в средно голяма купа; разбъркайте добре. Добавете рибата и разбъркайте добре. Разполовете авокадото по дължина и отстранете костилките. Загребвайте около 1 супена лъжица смес и я сложете във всяка половинка авокадо. Гарнирайте с див лук, ако желаете.
Време за подготовка: 15 мин
Общо време: 15 мин
Порции: 4
Калории на порция: 293, мазнини 20г, въглехидрати 11 г, протеин 23 г
Тост с бял боб и авокадо
За него ще ви трябват:
1 филия пълнозърнест хляб, препечен
¼ авокадо, пасирано
½ чаша консервиран бял боб, изплакнат и отцеден
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус
1 щипка смлян червен пипер
Намажете филийката с пюре от авокадо и сложете отгоре бял боб. Подправете с щипка сол, черен пипер и червен пипер.
Време за подготовка: 5 мин
Общо време: 5 мин
Порции: 1
Калории 230, мазнини 9 г, въглехидрати 35 г, протеин 12 г
Зелева супа за отслабване
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин екстра върджин
1 глава лук, нарязана
2 средно големи моркова, нарязани
2 стръка целина, нарязани
1 средно голяма червена чушка, нарязана
2 скилидки чесън, смлени
1 ½ чаена лъжичка универсална подправка
½ ч. л. смлян пипер
¼ ч. л. сол
8 ч. ч. зеленчуков бульон с ниско съдържание на натрий
1 средно голяма глава зеле, разполовена и нарязана
1 голям домат, нарязан
2 с. л. бял винен оцет
Загрейте олио в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука, морковите и целината. Гответе, като разбърквате, докато зеленчуците започнат да омекват, 6 до 8 минути. Добавете черния пипер, чесъна, универсалната подправка, и сол и гответе, като разбърквате, за 2 минути. Добавете бульон, зеле и домат; увеличете топлината до средно висока и оставете да заври. Намалете топлината, за да къкри, частично покрийте и гответе, докато всички зеленчуци омекнат, още 15 до 20 минути. Свалете от котлона и разбъркайте в оцета.
Време за подготовка: 35 мин
Общо време: 55 минути
Порции: 12 порции
Калории 133, мазнини 5 г, въглехидрати 20 г, протеин 3 г