И това не бяхме виждали! Футболен турнир за баби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:59 / 29.03.2023
887
Международният футболен турнир за баби над 50-годишна възраст започна. Той се провежда в Южна Африка. В първенството участват 20 отбора от целия свят, като  седем от тях са южноафрикански. Тимовете са разделени по четири в пет групи. Възрастните дами ще играят през три дни. 

Двубоите са с продължителност 40 минути, като се играят две полувремена по 20 минути. Петте отбора победители по точки от всяка от петте групи, заедно с трите най-добри втори отбори ще продължат в следващата фаза на надпреварата.

"На моята възраст мисля, че ако не бях в този спорт, трябваше да съм прикована към инвалидна количка“, казва 66-годишната нападателка Флора Балой, цитирана от allfootballapp.com. Тя е започнала да играе футбол през 2017 година, след като е страдала от тежък артрит.

Сега тя казва, че вече не се нуждае от лекарства, тъй като упражненията я поддържат във физическа и психическа форма. Когато не тренира с отбора, тя обича да гледа футбол по телевизията със съпруга си и да прекарва време с петте си внука.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Симона Загорова тръгнала по доктори за отслабване още като дете
Юлиана Дончева получи романтично пътешествие за рождения ден
Наум Шопов продава колата, но май завиши цената
Окончателно Бен Афлек напусна Дженифър Лопес
Бившата на Башар Рахал роди от новия си мъж
Геро обиден заради "Скрита самоличност"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).