Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Индийка роди на 70-годишна възраст
Автор: Георги Кирилов 17:06 / 23.10.2021Коментари (0)1656
©
Възрастна двойка и лекарят
Индийка се превърна в една от най-възрастните жени, раждали в света. Тя е на 70 години.

Дживунбен Рабари и нейния съпруг Валджибхай Рабари, на 75 години, посрещнаха първото си дете - син на име Лало - родено чрез цезарово сечение миналия месец.

Двойката, която е женена от 45 години, се е опитвала безуспешно в продължение на десетилетия, преди да зачене първото си дете чрез инвитро оплождане.

Те са се обърнали към д-р Нареш Бханушали, който ръководи центъра за ин витро оплождане в Бхудж и един от най-добрите специалисти в страната.

"Кръвното й налягане беше високо и трябваше да родим детето чрез цезарово сечение в осмия месец от гестационния период“, каза д-р Бханушали пред The Independant.

"Имахме екип от лекари в готовност за уникалния случай. Разбира се, че всичко можеше да се обърка, най-вече заради напредналата възраст на родилката, но, за щастие, всичко се разви благополучно и Дживунбен роди здраво бебе“, разказва лекарят.

Настоящият световен рекордьор за най-възрастната раждала жена принадлежи на Мария дел Кармен Бусада Лара, която роди близнаци на 66-годишна възраст. 

Не е ясно дали Дживунбен Рабари ще поиска официално вписване в Книгата на рекордите на Гинесм и възрастта й не е потвърдена независимо. Лекарят каза, че е бил изненадан от възрастната жена, когато го е посетила за първи път.

"Те дойдоха за първи път в клиниката ми преди година и половина. Бях шокиран, когато тя каза, че иска да има бебе. Непрекъснато й казвахме, че е опасно поради възрастта й и дори я съветвахме в продължение на три месеца да не го прави. Матката й се беше свила поради менопаузата. Щеше да е изтощителна процедура, но тя настоя да има дете, преди да умре. Ние се поддадохме на нейните искания и решихме да проведем лечението, за да изпълним нейното желание“.

Лекарите казаха, че първо са й сложили лекарства за възстановяване на менструалния й цикъл, а по-късно са извършили операция за увеличаване на размера на матката й за изкуствено осеменяване.

"За щастие тя зачена от първия опит. Дживунбен ни поддържаше мотивирани. Тя е много позитивна жена“, каза докторът.

"Имаше много критики към мен някои, но се радвам, че донесох радост в живота на тази двойка. Бебетата са дар от Бог“, каза той.

Лечението с инвитро оплождане става по-разпространено в Индия и през последното десетилетие се появиха десетки хиляди такива клиники. Има няколко случая, когато жени на 60-70 години са раждали чрез тази процедура. 

Много специалисти обаче са твърдо против толкова възрастни хора да стават родители. Според тях това представлява потенциален риск за здравето на майката и детето. Друга критика, е че родителите може да не живеят достатъчно дълго, за да отгледат пълноценно детето си.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: