ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Интересна рецепта за боб по манастирски | ||||||
| ||||||
Необходими продукти за боб по манастирски За да приготвите класически боб по манастирски, са ви нужни следните съставки: Боб – около 200 грама зрял боб, който е основата на ястието. Лук – две глави, които ще добавят сладост и плътност на бульона. Моркови – две броя, за допълнителен цвят и вкус. Чушки – една прясна и една сушена, които придават лека пикантност и приятен аромат. Джоджен – две-три стръкчета, за автентичен и освежаващ аромат. Олио – четири супени лъжици, използвани за пържене и основата на ястието. Шарена сол и обикновена сол – добавят се по ваш вкус, за да балансират вкусовете. Домати – един стерилизиран домат, който ще е основата на запръжката. Брашно – една супена лъжица, за да се сгъсти бульона. Червен пипер – четвърт чаена лъжица, за цвят и допълнителен аромат в запръжката. Начин на приготвяне Изсипете боба в тенджера със студена вода и добавете една глава нарязан на едро лук. След като заври, намалете огъня и оставете да къкри, докато бобът омекне, пише Actualno.com. След като бобът започне да омеква, добавете нарязаните на ситно втора глава лук, моркови и чушки. Тези зеленчуци ще придадат на ястието богат и наситен вкус. Малко преди бобът да бъде напълно готов, добавете джоджена и шарената сол. Джодженът е основна подправка за боба по манастирски и придава традиционен аромат, който е характерен за това ястие. В отделен тиган загрейте малко олио и добавете брашното, като го разбърквате до златист цвят. След това добавете червения пипер и пасирания домат. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес. Изсипете готовата запръжка в тенджерата с боба и оставете ястието да къкри още 15 минути. Това ще позволи на вкусовете да се обединят и ще направи бульона по-гъст и ароматен. Не случайно тази гъбена чорба по манастирски е известна из цялата страна Бобът по манастирски е готов за сервиране, когато зеленчуците са омекнали, а бульонът е придобил плътен и богат вкус. Поднесете ястието топло, гарнирано с пресен хляб и може би малко пресен джоджен за декорация. Ястието е чудесно за студените дни, но е идеално и през лятото, тъй като е леко и засищащо едновременно. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
Aнонимен
на 17.11.2024 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Променят кръстовището до този мол във Варна
16:40 / 20.11.2024
Светна най-голямата коледна къща във Варна
10:27 / 21.11.2024
Община Варна с важно съобщение за такса смет
16:26 / 20.11.2024
Важна дирекция в Община Варна с нов началник
14:09 / 20.11.2024
Главният архитект на Варна съобщи важни данни за строителството в града
08:21 / 21.11.2024
Варненски специалист с важни съвети към семействата с мъжки рожби
16:12 / 21.11.2024
Вижте какво поставиха за нощна Варна
16:27 / 20.11.2024
Абонамент
Анкета