Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ирина Флорин: Създаването на хит става случайно, това е някаква енергия, която се завихря в подходящия момент
Автор: Екип Varna24.bg 18:32 / 08.07.2024Коментари (0)1947
© Фокус
Обичта ми към работата, живота, приятелите ми, всичко около мен, което харесвам, е голямо вдъхновение за мен. Това каза за предаването “Животът на фокус" по Радио “Фокус" с водещ Ася Александрова певицата Ирина Флорин.

Заглавията на песните й са изключително интересни и звучат като част от живота й. Последният албум е озаглавен “Знак". Той излиза 10 години след предишния й албум "Копринена жена". Модерното звучене на песните й се дължи на поп денса, който тя търси при създаването им. Работи основно с Момчил Колев, Георги Георгиев от “Остава", с Крум Георгиев. И затова музиката й е алтернативна и танцувална. През 1996 г. се създава ремикс на “Цвят лилав", който засенчва оригиналната версия, която е красива , но не е дискотечна. И “Цвят лилав" става първото клубно парче и емблема на певицата.

“Създаването на емблема, хит, става случайно, това е някаква енергия, която се завихря в подходящия момент - времето, хората, музиката, текстът, всичко. Текстът на “Цвят лилав" е на Даниела Кузманова, музиката е на Стоян и Виктор от Киора. Работила съм и продължавам да работя с най-добрите. В момента работя върху новия си сингъл, който се казва “Дръж ме" и е колабориран текст - половината от Дара Екимова, половината е мой и припева е на Ваня Щерева, музиката е на Жени Джамбазова. Ще бъде представен в началото на септември, през август ще се заснема видеото към песента. Предстоят ми участия на 3 август във фестивала “Забранена музика" във Варвара, на 9 август във Варна и 10 август в Бургас. 19 септември концерт в кино “Кабана", на 7 декември в Плевен, на 14 декември в Русе, подготвят се още дати", сподели Ирина Флорин.

Съвместните проекти и дуети с другите музиканти са хубави моменти, проблемът е, че песните трудно могат да се изпълняват, ако партньора го няма. Някои песни преработва и пее сама като “Тихо" в изпълнение с Миро, “Пътуване" с Мариус, дуетът с Азис в момента преработва, за да го пее сама. Би искала да направи дует с Роби, който тази година спечели награда за дебют на БГ Радио. “В музиката си, в работата си имам една много специфична меланхолия, която винаги лъха от парчетата ми, гласът ми е такъв. Много харесвам Любо Киров, Дара, Михаела Маринова. С младите изпълнители бих направила дует", каза певицата.

Харесва много Хари Стайлс, Сам Смит и британската група Coldplay. Обича да ходи на концерти, до края на годната иска да отиде на концерт на Сам Смит. Преди 12 години тя вреше и кипеше в модната индустрия. Изморена от музикалната си кариера решава да си даде почивка. Модата е нейна страст и показва на ревю 70 модела от общо 150 в “Кемпински", участва и в модно шоу в Порто Карас, Филип Морис и накрая прави пред Народния театър прекрасно модно шоу. Музиката и модата са големи инвестиции и тя избира какво точно да прави. След издаването на албума й “Знак" правят тениски, винилови плочи, и The best Ирина Флорин на винил. Плочите превземат в момента пазара, но касетите са тренд сега в момента Тейлър Суифт пусна касети преди 2 години, а вече и доста други известни изпълнители.

Шоу бизнесът е много динамичен, има много нови звезди със страхотен стил в публичното пространство. В поп музиката има много големи изпълнители като Алиша Кийс, покойната Уитни Хюстън.

“По някакъв начин трябва да завладяваш публиката като Хари Стайлс, Мадона. В поп музиката трябва да си интересен, провокативен, да накараш хората да те желаят. Хари Стайлс прави позитивна музика, измислил е на концертите му да ходят с шарени гердани от пера, или други неща, това е част от имиджа му, част от неговото шоу. Харесва се провокацията. Тук в България не е ясно какво се харесва, българинът днес може да те харесва, но утре нещо може да не му е харесало и той се отрича от този, когото е харесвал", посочи певицата.

"Случката с Мила Робърт на прайда с роклята беше нещо, което провокира обществеността, изядоха я. Тя има фенове, които ще й помогнат да преодолее това нещо. В последните години социалните мрежи дават анонимност и всеки, който няма работа, може да си коментира свободно. Аз съм отишла на прайда заради мои много близки приятели, и голяма част от българското население има гей приятели, деца. Никой не е виновен, че се е родило такова дете, какво от това? България е хомофобска държава. Има провокации, които и на мен не ми харесват, но това е някаква малка прослойка", отбеляза Ирина Флорин.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: