ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Избягвайте кисело мляко с плодове | ||||||
| ||||||
Едновременната консумация на ферментирали млечни продукти със сладки плодове е изпълнена с храносмилателни проблеми. Защо киселото мляко и плодовете са опасна комбинация? Плодовете са източници на киселини, които пречат на храносмилането на млечните продукти. Човек, който консумира кисело мляко със сладки плодове, може да се сблъска с проблеми, свързани със стомашно-чревния тракт. Възможно е и появата на алергична реакция. Затова се опитайте да се откажете от навика да ядете кисело мляко с плодове, въпреки яркия вкус на тази комбинация. Трябва да се ограничите до яденето на ферментирали млечни продукти със сушени плодове. Яжте кисело мляко със сини сливи или сушени кайсии. Тази комбинация е много апетитна и в същото време доста безопасна за стомашно-чревния тракт. Препоръчително е да дадете предпочитание на гръцкото кисело мляко, което е с ниско съдържание на калории и въглехидрати. Полезни свойства на киселото мляко За децата то е ценен балансиран източник на протеини, мазнини, въглехидрати и микроелементи, а освен това е и вкусно. За възрастните хора, чието дебело черво е по-чувствително, киселото мляко също е ценен източник на хранителни вещества. Освен това стабилизира чревната микрофлора, а това е много важно по отношение на профилактиката на рака. Най-добре е да изберете обикновено кисело мляко, като вземете предвид изключителните му хранителни качества. Това кисело мляко обикновено има само две съставки: мляко (пълномаслено, обезмаслено или нискомаслено) и живи бактериални култури. Продуктът съдържа компоненти като мастни киселини, въглехидрати, млечен протеин, йод, калций, витамини от група В, фосфор и живи микроорганизми. Благодарение на това тялото получава веществата, необходими за активно и здравословно функциониране. Киселото мляко може да подобри чревната подвижност, да ускори елиминирането на токсични вещества и да се бори със задръстванията. Смята се, че най-ефективно е продуктът да се консумира за вечеря - това спомага за намаляване на негативното въздействие върху стомаха. То е важен елемент от диетата за тези, които спортуват или просто отделят много време за физическа активност. Млечният протеин и калцият помагат за укрепване на мускулните влакна, като по този начин намаляват вероятността от увреждане на костите и сухожилията. Киселото мляко се препоръчва за консумация от тези, които имат стомашни проблеми (гастрит, други стомашни заболявания). Продуктът покрива лигавиците и по този начин предпазва от изтъняване и появата на язви, пише още изданието. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:ВсичкиМоите | На приятели |
на 30.09.2024 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Петър Дочев си призна
10:37 / 04.11.2024
Започват масови проверки във Варна
16:58 / 04.11.2024
Венелин Петков призна за Николета Маданска
15:14 / 05.11.2024
Есил Дюран - горд собственик на много специална къща
10:43 / 03.11.2024
Папи Ханс: Не можах дори да се разплача
18:02 / 03.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета