Изцяло дамско жури на Short Film Fest 2011 в Балчик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:35 / 18.03.2011
791
Линда Олшевски, селекционер на Американската Филмовата Академия, присъждаща наградата Оскар, ще бъде част от съдийския екип на Фестивала за късометражно кино в Балчик Short Film Fest 2011. Изцяло дамско жури - това е една от изненадите на феста тази година.

Името на Линда Олшевски е свързано както със създаването на филмова продукция, така и със селектирането на заглавия за големите кинофестивали в света. Освен че е селекционер в трите категории за късометражно кино на Американската Филмовата Академия, тя пресява международните филми за фестивала Сънданс и е старши програматор на феста за късометражно кино в Палм Спрингс. Линда Олшевски участва в създаването на "Принцът на Египет", "Шрек", "Пътят към Елдорадо". Дамата е и един от директорите на Шортс Интернешънъл - най-голямата компания, продуцираща и дистрибутираща къси филми.

"Все повече от истински интересните творци в "мъжкия" свят на киноиндустрията са дами и затова решихме тази година журито да е изцяло дамско. Линда Олшевски е първото от ред заслужили международни и български имена, които ще оценяват състезаващите се филми в Балчик от 18 до 25 юни тази година. Радваме се, че прие поканата ни. Това признава позициите ни сред престижните международни кино събития. Предстоят още интересни изненади в списъка на журито и сред гостите на фестивала." - каза директорът на фестивала "В Двореца" Цанко Василев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Камелия: Чалгата е поведение, а попфолкът не може да бъде изкорен...
Могат ли имитиращите млечни продукти да навредят на здравето ни?
Първи подробности за новата голяма находка от Хераклея Синтика
Най-големият фестивал за независима музика избра своята песен за ...
Кои са храните, които благоприятстват мозъчната функция
Мария Василева: Изложбата на Константин Златев "Peace by peace" и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).