Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Издателят Христо Коцев зарадва феновете на комиксите: Две нови неща ще бъдат издадени на Алън Мур
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 20.08.2023Коментари (0)781
© Фокус
Аз не мога да го обясня, но при мен никога не е било бизнес. Наскоро започна да става бизнес поради други причини, но досега винаги е било много повече страст и много повече желание. Много е странно, защото аз самия не чета толкова много комикси, просто самото изкуство, то ме гъделичка отвътре и ме кара да искам да издавам различни неща. Това заяви издателят и изпълнителен директор на "Артлайн Студиос" Христо Коцев в предаването “Сториборд" с водещ Благой Иванов по Радио “Фокус".

Разговорът е посветен на комикс културата и на това, че в последните две десетилетия с упоритост и труд най-сетне издателите в България могат да се похвалят, че са успели да премахнат голяма част от предразсъдъците към комиксовото изкуство.

"Благородна е каузата да се популяризира медията комикс. То при мен е малко лудост. Спирали сме поне два - три пъти. Било на ръба на фалита, било заради някакви други причини, примерно разпространителските фирми едно време. Но това е страст, която след като минат една-две години, ме изрита отзад и хайде продължавай. Аз не мога да го обясня, но при мен никога не е било бизнес. Наскоро започна да става бизнес поради други причини, но досега винаги е било много повече страст и много повече желание", каза Христо Коцев.

Той се похвали, че е видял новия комикс за Батман в Сан Диего.

"Лично Марк Силвестри ми го разписа - страшен кеф е, защото хващаш нещо, което много хора няма да го видят още два месеца. Много е странно, защото аз самия не чета толкова много комикси, просто самото изкуство, то ме гъделичка отвътре и ме кара да искам да издавам различни неща. Аз съм фен на френско-белгийската школа. Тя ми е най-любимата. Американската е след това. То носи толкова различен заряд, когато го хванеш, когато търсиш или пък когато ти изпратят нещо, което още никой не е видял", добави още той.

Коцев споделя, че много е важна историята и като пример дава "Живите мъртви".

"Те смениха няколко художници в процеса на работа, но не бих казал, че това ми е най-любимият арт на света. Аз много харесвам черно-бял комикс. Но историята е нещо толкова силно там, че нямам думи", споделя Христо Коцев. 

Той споделя, че съвсем скоро на български език ще излязат едни от най-легендарните произведения на емблематични автори като Алън Мур и Франк Милър, което е страхотна новина. Наскоро се появиха нови комикси за "Спайдермен", както и "Фантастичната четворка". Любопитно е, когато се появи филм, който е свързан с популярен герой, както е "Спайдермен" - това отразява ли се благополучно на заглавията, които са комиксови и са свързани с дадения герой. 

"Не съм забелязал да се отразява. Но при всички случаи има някакво значение. Особено, ако пък сме избрали точното заглавие, което върви с точния филм. Проблемът е, че предварително е трудно да знаеш коя точно част от комиксовия свят на даден герой ще бъде взета във филма. Най-често те правят една амалгама от няколко заглавия, за да бъдат оригинални. Напоследък всичките комиксови адаптации са доста зле", признава 

Коцев е човекът, който издаде "Флашпойнт", това е ивент, който променя света на комиксите. Защо обаче филмът "Светкавицата: Флашпойнт" е катастрофален творчески и комерсиален провал. 

"Супер странно е, защото имаш всичко в ръцете си- сценаристите и режисьорите. Странно е защо се стига до тази ситуация, аз нямам обяснение. Гледах първия и втория епизод на "Инвазията" и спрях - не мога , много ми е трудно. Същото беше и с много други сериали. Опитват се да бъдат още по-оригинални. "Мис Марвел" е сериалът с една индийка или пакистанка и това е супер свързано с предстоящия"Марвел", който ще излиза, защото тя става героиня в големия филм".

Христо Коцев споделя, че съвсем скоро на български език ще излязат едни от най-легендарните произведения на емблематични автори като Алън Мур и Франк Милър. 

"Винаги съм се стремял към разнообразие. Две нови неща ще бъдат издадени на Алън Мур. Първото е Watchmen. Второто е V for Vendetta, който беше превърнат от Зак Снайдър във филма "Пазителите". Също така започваме работа по книгата Rebel Moon. Премиерата на филма Rebel Moon е на 22 декември. Ще се постараем книгата да излезе заедно с филма", каза Христо Коцев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: