Използваха водка, за да предпазят два слона от студа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:00 / 16.12.2012
875
В Русия прибягнаха до водката, за да предпазят два слона от студа. Две каси водка били използвани за спасяването на големите животни, което може да звучи като руски виц, но е истинска история.

Всичко започнало, когато фургон, в който били превозвани два слона от руски цирк, пламнал на магистралата в Новосибирска област. Причината била неизправност в отоплителния генератор.

Животните обаче извадили късмет и не пострадали. Първоначално, за да не измръзнат, дресьорът им ги накарал да бягат напред-назад по магистралата. След това те били оставени в отопляем гараж, докато се осигури извозването им. Ушите им обаче леко измръзнали. Затова се наложило сгряване с подръчни материали - дали им две каси водка, смесена с топла вода.

"Те зареваха като в джунглата! Явно се радваха", сподели представител от местната администрация. На следващия ден слоновете продължили пътя си за Омск. Според ветеринарите животните си били съвсем добре.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (3)
Още новини от Любопитни новини:
DJ Мартен не пускал чалга? Камелия не може, но Андреа може
Дичо се завърна не къде да е, а в D2
Стоичков показа, че е перфектен играч и с по-малки топки
Ергенка се показа бременна
Деси Слава горда баба на внучка на 5 месеца
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).