ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Как да готвите всичко без да включвате фурната | ||||||
| ||||||
Няколко се предпоставките да приеме един тиган за идеален за нашите нужди: – Материал и конструкция: Тиганите са изработени от различни материали, като чугун, неръждаема стомана, алуминий и мед. Всеки от тях има свои предимства. Например, чугунът е известен със своето равномерно разпределение на топлината и способността си да задържа топлина, което е идеално за задушаване и печене. Неръждаемата стомана е устойчива на корозия и е отлична за запържване, докато алуминият и медта предлагат бързо нагряване и охладителна способност. – Неплъзгаемо покритие: Неплъзгаемите покрития, като тези от тефлон или керамика, правят по-лесно приготвянето на храни и почистването след това. Те са особено полезни за приготвяне на ястия с минимално количество мазнина. – Равномерно нагряване: Идеалният тиган трябва да осигурява равномерно разпределение на топлината, за да се предотвратят горещи точки, които могат да доведат до неравномерно готвене. – Устойчивост на високи температури: Някои ястия изискват високи температури, за да постигнете перфектния резултат. Например, чугунените тигани могат да издържат на високи температури и са подходящи за пържене и печене. Ако се замислите, на котлона можем да сготвим доста повече манджи, околкото във фурната. Просто сме свикнали да разполагаме с двете и да избираме. Ето и примерите: – Запържване и пържене: Тиганите са отлични за запържване на месо, риба, яйца и зеленчуци. Неплъзгаемото покритие е полезно за минимизиране на използването на мазнина и за лесно премахване на остатъците. – Задушаване: Можете да задушавате зеленчуци и месо в тиган с капак. Добавете малко вода или бульон, за да създадете пара и да запазите влагата на храната. – Печене: Макар и много хора да свързват печенето с фурната, някои тигани, особено чугунените, са подходящи за печене на хляб, пица и други ястия. Тиганът може да се използва и на печка, за да загрее до желаната температура и след това да се прехвърли в загрята фурна (ако такава е налична). – Приготвяне на сосове: След запържване на месо или зеленчуци, можете да използвате остатъчните парчета от дъното на тигана, за да приготвите вкусни сосове и глазури, използвайки вино, бульон или сметана. – Палачинки и омлети: Тиганите са идеални за приготвяне на палачинки и омлети. Неплъзгаемото покритие и равномерното нагряване осигуряват перфектни резултати всеки път. Идеалният тиган е универсален инструмент, който може да замени много други кухненски уреди, съветват безспортите експерти от Bon Appеtit. От запържване и задушаване до печене и приготвяне на сосове, той предлага много възможности, дори без наличието на фурна. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
И във Варна удължиха ваканцията на учениците
12:49 / 23.11.2024
НИМХ предупреди варненци: Опасно време днес!
08:44 / 23.11.2024
Скъпите имоти във Варна: Каква е причината?
13:15 / 24.11.2024
Догодина вероятно няма да има български праскови, череши и сливи?
09:36 / 24.11.2024
Катастрофа на "Хемус" посока Варна затруднява движението
14:04 / 23.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Varna24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: